Carlos Sainz Jr, McLaren'ın zorlu sureci tersine cevirip yeniden ust sıralara doneceğini duşunuyor. Sainz, Toro Rosso ve Renault ile gecirdiği dort yılın ardından yeni sezonda her ne kadar tarihin en iyi takımlarından olsa bile, şu anda zorlu gunler geciren McLaren'a katılacak. İngiliz ekip son galibiyetini ve pole pozisyonunu 2012'de alırken, 99 yarıştır podyuma cıkamıyor. 2018 sezonunun ikinci yarısında puan almakta dahi zorlanan İngiliz ekip, sezonu Racing Point'in puanlarının da silinmesinin yardımıyla altıncı sırada tamamladı. 2019 yılı hedefleri hakkında konuşan takımı yeni pilotu Sainz, "2018'den daha iyi sonuclar almak istediğimi soyleyebilirim." "Bunu takım da istiyor... Ayrıca sezon boyunca her alanda gelişmek istiyoruz. McLaren bu acıdan mukemmel bir kabiliyete sahip. Oraya gitmemin temel sebebi bu. Onlara gercekten cok guveniyorum. Tum zamanların en başarılı ikinci F1 takımına gercekten cok guveniyorum." "Onlar daha once yarışlar ve şampiyonluklar kazandılar. Umarım bunu nasıl yaptıklarını hatırlayabilirler. Yavaş yavaş zirveye donmeye başlayacaklar." "Takımla iki yıllık anlaşma imzaladım. Bunu hem bir pilot olarak istiyorum. Aynı zamanda bir taraftar olarak da istiyorum cunku ben bir McLaren fanıyım. Takımın geliştiğini gormek istiyorum." "Eğer iyi bir ilk yıl gecirebilirsek ve işlerin gittiği yon konusunda iyi bir başlangıc yapabilirsek, o zaman McLaren'da -etrafımda- bir aile oluşturabilirim ve birkac yıl boyunca burada kalabilirim. Şu anda temel hedefim bu." aha cok yıl-yıl duşunurum, ama aynı zamanda McLaren'ı zirveye geri dondurebilmek icin kilit faktorlerden biri olmaya calışacağım." "Bu yuzden oldukca motiveyim ve yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyorum." McLaren, 2019 aracını 14 Şubat'ta tanıtacak. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz, McLaren'ın Geri Doneceğinden Emin