3 kez 500cc şampiyonu Wayne Rainey, onumuzdeki yıl Repsol Honda'da Jorge Lorenzo'ya gore Marc Marquez'in daha cok baskı altında kalacağını duşunuyor. 2 yıllık zayıf Ducati macerasından sonra Japon uretici Repsol Honda'ya gecen 3 kez premier sınıf şampiyonu Lorenzo, 2018 sezonu sonunda yapılan ilk testlerde etkileyici bir performans sergilemişti. Rainey'e gore Lorenzo'nun yeni bir takıma ve motosiklete adapte olma surecinde takımın mevcut surucusunu yenmesi zaten beklentilerin dışında kalıyor. "Marquez'in guclu yanları var ama buna ek olarak zayıf noktaları da var ve bunları geliştirmesi gerekiyor. Bu noktada Lorenzo'nun gelmesi, Marquez'i ciddi anlamda gelişmeye zorlayacaktır." "Ancak Lorenzo'nun ne yapabileceği tahmin edilebiliyor. Motosikleti sabit bir şekilde kullanıyor ve aldığı riskler onu damalı bayrağa kadar getirmeye yetiyor. Marquez'in uzerinde baskı kurabilirse onu hata yapmaya zorlar ve bu da Lorenzo'nun işine gelir." "Şu anda Lorenzo'ya gore Marquez daha buyuk bir baskı altında cunku Lorenzo Ducati'den geldi. Honda ise Marquez'in takımı ve motosiklet ona gore şekilleniyor." "Eğer Lorenzo yarışları ucuncu veya dorduncu sırada bitirirse, cıkıp 'Ben hÂl motosiklete alışmaya calışıyorum' diyebilir. Ancak o noktadan sonra Lorenzo'nun galibiyet icin cok daha fazlasını yapacağından da eminim." Rainey ayrıca gecen yıl 23 kez duşerek en fazla kaza yapan suruculer arasında yer alan Marquez'in kendisine yaralanmadan once bir sınır koyması gerektiğini duşunuyor. "Eğer Marquez onumuzdeki sezon da 20'den fazla kaza yaparsa, belki kendini yaralayabilir. Bu tarz hatalar yaptığınız surece ihtimaller hep size karşı olur." "Motosikletten duştuğunuzde ilk etapta 200km/s'lik bir hızla cimlerin uzerinde kayıyorsunuz. Evet, ilk metrelerde belki sorun yaşamazsınız ancak sonrasında takla atmaya başlarsanız her şey olabilir." "Marquez'in daha istikrarlı olması icin bir yol bulmasını umuyorum. Motosikletin ustunde daha fazla kalmalı. Bu tarz hatalar yapmak pek sağlıklı değil." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- "Baskı Marquez'de Olacak, Lorenzo'da Değil"