Ross Brawn, Formula 1'de buyuk değişiklikler yapmak icin sabırsızlandığını ancak takımlara danıştıkları icin surecin yavaş ilerlemesinin doğru yol olduğunu soyledi. Eski şampiyon teknik direktor ve takım patronu Brawn, F1’in Liberty Media tarafından satın alınmasından sonra 2021’de getirilecek kurallara liderlik etmesi icin F1 yonetimine alınmıştı. Brawn daha yakın mucadele, daha heyecanlı gorunen araclar ve herkese uyabilecek bir finansal alan olmasını istediğini soylemişti. Bu tur radikal kural değişikliklerini onaylama konusundaki ilerleme Brawn'ın istediği kadar hızlı olmamasına rağmen, butun takımlar anlaşmadan bu yeni duzenlemelerde acele etmenin yanlış olacağını duşunuyor. Gelecekteki olası kural değişiklikleri hakkında Motorsport.com’a konuşan Brawn ‘’Gittiğimiz yon konusunda memnunum.’’ ‘’Bazı şeyleri ilerletmek buyuk bir zorluk oldu. Ancak neler olduğunu biliyorum ve eğer bu sureci başlatmasaydık şu an olduğumuz yerde olmazdık.’’ ‘’Tabii ki daha fazlası icin sabırsızım. Ancak takımları bu surece dahil etmek, onlarla cozumler bulmak, FIA ile calışmak ve cozumler bulmak da bir gereklilik. Bu yuzden bence doğru yondeyiz.’’ ‘’Bence F1, ilk kez boyle bir yaklaşım sergiliyor ve sporu ceşitli yonlerden nasıl geliştireceğini araştırıyor. Bu yolculuğun sadece ikinci yılındayız ancak yaptığımız işlerin birkac yıl icinde bize fayda sağlayacağı konusunda iyimserim.’’ dedi. Brawn’ın Liberty ile olan ortaklığı, sporun direkt olarak icinde olduğu ve Benetton, Ferrari ve kendi takımı Brawn GP’de şampiyonluk kazandığı zamanlarından daha farklı. Ancak sporda gormek istediklerini uygulama konusunda bazı sıkıntılar olmasına rağmen Brawn, şu anki pozisyonundan zevk aldığı konusunda ısrar ediyor. Brawn bu konuda ‘’Bu iş tamamen farklı bir dinamik. Bir takım icinde iyi ve kotu yarışlarınız olur ve yarış kazanabilecek kadar şanslı iseniz bu buyuk heyecan yaratır. Ancak bir yarış kaybederseniz cok uzulebilirsiniz. Bu yuzden bu aynı şey değil ancak şu an kendi yarışımıza sahibiz.’’ ‘’Kendi yarışımız da aracları geliştirmek, sporu geliştirmek. Bu yuzden kademeli olarak hızlanıyoruz. Ancak evet, bundan zevk alıyorum, bu ekibin bir parcası olmaktan ve F1’deki değişimlerden zevk alıyorum.’’ ‘’Bence olmak istediğimiz yere varmamıza birkac sene daha var. Gittiğimiz yonun iyi olduğunu gorebiliyorum, ilerlemeyi gorebiliyorum.’’ ‘’Dediğim gibi, bunların daha hızlı olmasını isterim ama bu her zaman mumkun olmuyor. Şu an gittiğimiz yol, ben gelmeden onceki yoldan cok daha iyi.’’ dedi. Gunluk Gazeteler