Nico Hulkenberg, 2019'da Daniel Ricciardo karşısında guclu bir iş yaparak ne kadar yetenekli olduğunu gostermek istediğini soyledi. Nico Hulkenberg, kariyeri boyunca 156 Grand Prix'ye katılmasına rağmen şimdiye kadar tek bir podyum ya da galibiyet dahi alamadı. 85 yarıştan puanla ayrılan Hulkenberg'in en iyi sonucu 2012 Belcika, 2013 Guney Kore ve 2016 Belcika'da elde ettiği dordunculuklerdi. 2017'nin başında Renault fabrika takımına gecen Nico Hulkenberg,"Herkesin kendisi icin belirlediği bir hedef var, benim icin de oyle. Renault ile ilgili kendime oldukca net hedefler koydum. Bunu başarmak icin yıllara ihtiyac duyduğumuzun farkındaydım." "Yine de bilirsiniz, onume bakıyorum cunku Formula 1 gibi 1 veya 2 saniye icerisinde mucadele ettiğiniz boylesi bir sporda, aniden one doğru ulaşmanın mumkun olmadığını biliyorum. Kurallarda buyuk değişiklikler olsa bile bunu başarmak pek olası değil." "Renault da tıpkı benim gibi gercekten cok hırslı. Takımın kaydettiği gelişimi gorebiliyorum. Yapısal anlamda daha buyuk bir avantaja sahip olan en iyi takımlara karşı bir temel oluşturmaya calışıyoruz." "Yeni sezonda temel hedefimiz farkı azaltmak ve daha iyi sonuclar almak olacak." "Guclu bir takım arkadaşıyla calışmaktan her zaman mutlu olan insanlardan bir tanesiyim. Bir tarafta her zaman bir şeyler oğrenebiliyorsunuz, diğer tarafta en iyisini yapabilmek icin baskı altında oluyorsunuz. Daniel'i tanıyoruz, cok iyi bir pilot. Takımı geliştirirken birbirimize karşı zorlu bir mucadele ortaya koyacağımıza eminim." "Pist ustunde veya dışında nasıl olacağız soylemek zor, ama işe yarayacağına eminim. O zaten yarış kazanmış bir pilot ve tam olarak neye ihtiyac duyduğunu biliyor." "Son yıllarda dort kez şampiyon olan ve zaferler icin yarışan bir takımdan geliyor. Daniel'in gelişinin olumlu olduğunu duşunuyorum ve sonunda onu yenip, kendimi gostermek istiyorum." "Performansımın zirvesinde olmak zorundayım. Ama mucadelemi geliştirmek zorunda olduğumu duşunmuyorum." "Her zaman kendimden en iyisini almaya calışıyorum. Eğer odevimi yaparsam genellikle iyi performans gosteriyorum ve takım arkadaşımı yenmem icin yeterli oluyor. Ama bilirsiniz, onun gelmesiyle daha zorlu bir mucadele olacak." "Cok hızlı bir pilot, her yonuyle iyi. Hatta yarışlar kazandı. Onu yenmek icin elimden gelenin en iyisini yapmalı ve hem ac hem de tutarlı olmalıyım." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg, Ricciardo'yu Yenerek Yeteneğini İspatlamayı Hedefliyor