BMW'nin cifte DTM şampiyonu Marco Wittmann, Marakeş'teki caylak testinde ilk kez iFE.18 ABB FIA Formula E aracını surecek. Witmann, Bavyeralı markaya katıldığı gunden bu yana DTM'de 11 yarış ve iki suruculer şampiyonluğu kazanırken, daha once elektrikli yarış seriye şupheyle bakıyordu. Ancak yeni Gen2 aracları 29 yaşındaki surucunun ilgisini cekmeyi başardı ve yapılan acıklamaya gore Formula E Marakeş caylak testinde Sergey Sirotkin, Pietro Fittipaldi, Bruno Spengler ve Jamie Green gibi isimlere katılacak. Wittmann, "Şimdiye kadar Formula E'yi sadece uzaktan takip edebildim. BMW iFE.18 gibi bir aracı surecek olmanın nasıl bir his olacağını hissedecek olmak beni heyecanlandırıyor." "Yeni Formula E aracının biz suruculer icin oldukca cekici olduğunu soyleyebilirim. Bunu sabırsızlıkla bekliyorum ve ne kadar zevk alacağım konusunda heyecanlıyım." "Elbette kalbim yine DTM icin atıyor ama bazen ufkunuzu genişletmeniz de son derece onemlidir." "Neyse ki, BMW Motorsport'un farklı kategorilerdeki araclarla deneyim kazanmanızı sağlayacak oldukca buyuk bir programı var." dedi. Spengler de tıpkı Wittmann gibi yeni sezonda BMW adına DTM'de yarışacak ve daha once Calafat testinde iFE.18'i surmuştu. Ote yandan Nissan, pazar gunu yapılacak teste katılacağı suruculeri acıklayan bir başka takım oldu. Yapılan acıklamaya gore Nissan'ın test ve yedek pilotu Mitsunori Takaboshi ve GT Akademi programında yer alan Jann Mardenborough testte Japon markanın FE aracını surecek. İnternet Haber