Lewis Hamilton, mevcut lastiklerin cok fazla ısındığını ve bu yuzden coğu zaman gaz keserek suruş yapmak zorunda olduklarını soyledi. Pirelli'nin 2018 lastikleri, sıcaklığa karşı oldukca duyarlıydı ve suruculer genellikle aşırı ısınma problemiyle karşı karşıya kaldılar. Coğu yarışta suruculer tek pit stopla yarışı bitirebilmek ve lastikleri mumkun olduğunca koruyabilmek icin yarış boyunca olması gerekenden daha duşuk bir tempoda gittiler. Pirelli durumun farkında olduğunu ve bunu cozmek icin 2019 lastiklerinde onemli adımlar atmaya calışacaklarını acıklamıştı. Hatta bunun icin lastikleri inceltme kararı da aldı. Bununla birlikte 2018 lastikleri hakkında konuşan beş kez F1 dunya şampiyonu Hamilton, mevcut lastikler yuzunden coğu kez tam gazda gidemediklerini ve bunun yarışları olumsuz etkilediğini soyledi. İngiliz pilot, "Bazen lastikler tamamen bitmeden once tum yarış mesafesini aynı lastikle gecebiliyorduk. Ama bir yarışta, tum yarışı pit stop yapmadan bitirebileceğimi soyledikleri zaman hep tedbirli davranıyorum." "Gridin geri kalanında durum nasıl gercekten bilmiyorum, ama maksimuma cıkabildiğimiz ya da cok zorladığımız yarış sayısı bir elin parmaklarını gecmez. Ayağımızı pek cok yarışta gazdan cekmeliydik. Aksi taktirde lastikler aşırı ısınıyordu ve vakit kaybediyorduk." "Bu lastiklerle, tekerlek tekerleğe veya sert yarışlar goremiyorsunuz. Ama lastik tarafında yıllardır olan şey tam olarak bu." dedi. Sebastian Vettel de Hamilton'la benzer goruşte. "Ozellikle bir başka aracı takip ediyorsanız ki, Abu Dhabi'de Valtteri'ye yakın kalmaya calışıyordum, o zaman gercekten zorlanıyorsunuz." "Ona onemli olcude yaklaştım ve hava koridoruna girmeyi başardım. Ancak bu geciş yapması hic de kolay bir pist değildi." "Bu yuzden lastikleri canlı tutmak cok onemliydi, cunku bu lastikler gercekten cok hassaslar." Gunluk Gazeteler