Renault'nun eski patronu Flavio Briatore, Ferrari'nin Mattia Binotto'yu takım patronluğuna getirerek doğru bir iş yaptığını duşunuyor. Ferrari, 2018 sezonunda kacan şampiyonluğun faturasını takım patronu Maurizio Arrivabene'ye keserken, yeni sezonda takımın başında Mattia Binotto olacak. Bu beklenen bir karar değildi cunku Arrivabene'nin başkanlığının devam etmesi bekleniyordu. Ancak Ferrari icerisindeki kaynaklar, John Elkann'ın Noel'den once Binotto'yu takım patronluğuna getirme kararı aldığını doğruladılar. Henuz resmi olarak acıklanmasa da, resmi acıklama sadece bir formaliteden ibaret olacak. Konu hakkında bugun İtalyan basınına konuşan Flavio Britore, "Ferrari bu yıl şampiyonluğu kazanmak icin gereken her şeyi sahipti ancak şampiyonluğu kazanamadılar." "Kazanamadığınız zaman işler değişmelidir ve Maranello'yu yonetenlerin de tam olarak bu şekilde duşunduğunu hayal edebiliyorum. Boyle bir yılda kazanmak zorundasınız, aksi taktirde sonunuz olur." "Binotto teknik direktor olarak mukemmel bir iş yaptı. Gecen yıl Ferrari cok iyi bir araca sahipti. Arac gercekten cok hızlıydı ve suruculeri farklı şekilde yoneterek dunya şampiyonluğunu kazanabilirlerdi." "Binotto'nun şimdi takım patronu olarak nasıl bir iş yapacağını goreceğiz. Şimdi teknik direktorluk yaparken, aynı zamanda takım patronluğu rolunu ustleneceğini duşunmuyorum." "Şimdi teknik kısımda yerini kimin alacağını gormek zorundayız." dedi. Briatore, Binotto'nun teknik bilgisine de dikkat cekti. "Mattia uzun zamandır Ferrari icin calışıyor. Takım icerisinde bir uzman olarak gelişti. Yaptığı calışmalar sayesinde arac bu kadar iyiydi." "Sergio Marchionne ile yakın bir ilişkisi vardı. Arrivabene'den daha fazla teknik deneyimi var. Ama şimdi doğaclamaya yer olmayan takım politikalarıyla baş etmek zorunda." "Marchionne takımla ilgilendiği zaman sonuclar yukselmişti. Ancak Arrivabene reklam dunyasının adamı, yeteri kadar yarış tecrubesi yok. Belki de sonucları etkileyen şey buydu. Marchionne onderliğinde Ferrari'nin Mercedes'le olan farkı kapattığını gordunuz. Ancak bu temelde Binotto'nun calışmaları sayesindeydi. Marchionne hayatını kaybedince Binotto lidersiz kaldı." "Onu destekliyorum. Teknik departmanı yonetiyor, kendisine guveniyor ve tecrubesi yuksek." İnternet Haber