Cifte Formula 1 dunya şampiyonu Fernando Alonso, Daytona International Speedway'deki uc gunluk testin ardından Wayne Taylor Racing takımına ve surucu kadrosuna guvendiğini soyledi. F1'den emekli olan Alonso ve eski F1 pilotu Kamui Kobayashi, 2017 Rolex Daytona 24 Saat'te zafere ulaşan Cadillac DPi-V.R'ı surebilmek adına WTR takımıyla anlaştılar ve burada Jardon Taylor ve Renger van der Zande ikilisine katıldılar. Gectiğimiz hafta cuma, cumartesi ve pazar gunleri duzenlenen uc gunluk resmi testte, ilk kez Cadillac'ı suren ikilinin performansı ve uyumu takım tarafından memnuniyetle karşılandı. Test sonrasında konuşan İspanyol surucu, test boyunca kaydettiği gelişimden memnun olduğunu soylerken, takıma ovgulerde bulundu. Gecen yıl United Autosports'la ilk kez Daytona 24 Saat'e katılan Alonso, "Her şey gayet yolunda gitti. Oldukca iyi bir test hafta sonuydu. Kendi acımdan takımla ve Cadillac'la ilk kez calıştım. Direksiyona gectim ve Konica Minolta Cadillac takımının sahip olduğu tum felsefeyi oğrendim. Oldukca iyiydi." "Bu buyuk bir takım. Burada harika insanlar var ve şahsen aracta oldukca mutluyum. En başından itibaren aracın dengesinden oldukca mutluydum. Pisti gecen yıldan biliyorum. Bu yuzden sahip olduğum bir avantaj var. Bu sayede her şey takımın nasıl calıştığını ve takımın nasıl bir test gecirmek istediğine konsantre olmak uzerineydi." "Bence aracta bazı onemli gelişmeler kaydetmeyi başardık. Daytona 24 Saat'te kullanabileceğimiz bazı şeyler oğrendik." "Doğrusu guclu bir takımımız var. Tum suruculer yeterli deneyime ve yeterli hıza sahipler. Umarım surekli olarak hızlı gidebiliriz." dedi. Gecen yıl Le Mans 24 Saat'i Toyota Gazzo Racing'le kazanmayı başaran Alonso, Daytona icin oldukca gercekci olduğunu kabul ediyor, fakat WTR'nin guclu bir takım olduğunu da ekliyor. "Bu oldukca uzun bir yarış ve her şeyin sizin icin yolunda gitmesi gerekiyor. Bu tarz uzun yarışlarda kimin kazanacağını belirleyen pek cok farklı faktor var." "Takım olarak konsantrasyonu yuksek tutmalı, yarışta elimizden gelenin en iyisini yapmalı ve vereceğimiz geri bildirimlerle takıma yardım etmeliyiz." Kobayashi'nin beklentisi galibiyet Toyota ile Le Mans'ı ikinci sırada tamamlayan Kobayashi, takım arkadaşı gibi WRT'ye olan inancını ortaya koydu. "Test genel olarak beklediğimiz gibiydi. Takım birlikte gercekten iyi calıştı. Ne yapmamız gerektiğini gayet iyi biliyorduk." "Bence hepimiz bu tarz bir yarış icin yeterli deneyime sahibiz. Sadece deneyimlerimizi kullanarak, birbirimizi daha hızlı hale getirmek icin işbirliği yapmaya calışıyoruz." "Bence genel anlamda olumlu şeyler var. Bazı şeyler gercekten iyiydi ve birlikte iyi calıştık. Bu takımla yaptığım ilk testti. Bu yuzden iyi başladığımızı soyleyebilirim." "Daha da guclu hale gelebilmek icin tamamlamamız gereken bazı odevler var. 24 Saat yarışı icin yapmamız gerekenler var. Beklentimiz elbette yarışı kazanmak." "Burada olduğum icin oldukca mutluyum ve bu takım icin yarışacak olmaktan oturu gurur duyuyorum. Bence birbirimizi gayet iyi tanıyoruz, birlikte eğleniyoruz ve iyi bir iletişimimiz var." "Pist oldukca şaşırtıcı. Motor sporlarında her zaman, beni heyecanlandıracak yeni şeyler arıyorum ve bu pist bana bu tarz şeyler sunuyor." İnternet Haber