Yeni sezonda Moto2 kategorisinde yarışacak olan Supersport dunya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu, İspanya’nın onde gelen spor gazetesi AS’a manşet oldu. Sofuoğlu Moto2’de de şampiyonluk hedeflediğini belirterek en buyuk rakibinin gecen yılın dunya şampiyonu Toni Elias olacağını soyledi. İşte o roportajdan satır başları: ‘Halen Turkiye’de daha uzun sure antrenman yapmamı sağlayacak bir pistin inşası ile ilgileniyorum. Bugune kadar boyle bir olanağa sahip değildim. Şimdi 1 kilometre uzunluğundaki bu pist sayesinde motosikletime daha iyi uyum sağlayabileceğim...’ ‘Anadolu’daki kısa bir tatilden sonra Avrupa’ya gidip Moto 2’nin yeni sezonuna konsantre olacağım. Gecen yıl sadece Estoril (Portekiz) ve Valencia (İspanya) pistlerinde yarışabildiğim icin parkurları cok merak ediyorum...’ ‘Supersport ile Moto 2 arasındaki en buyuk fark şaside. Ama yeni motosikletime nasıl uyum sağlayacağımı biliyorum. 2011 tum sonuclar acık bir sezon olacak. Bir tahmin yapmak zor. Ama gecen yılın şampiyonu Toni Elias dışında Iaonnone, Simon, Redding, De Angelis ile şampiyonluk icin cekişeceğim.’ HABERTURK __________________