Sergio Perez, 2011'in F1 ruyası icin son şans olduğunu soyleyerek, "Sauber'le imza atmamış olsaydım bu şansı yitirecektim" itirafında bulundu. Dunyanın en zenginlerinden Carlos Slim'in sahibi olduğu Telmex'in desteklediği 20 yaşındaki Meksikalı pilot, motor21.com'e yaptığı acıklamada, "Bu, F1'e girmek icin son şansımdı" ifadesini kullandı. Gectiğimiz hafta koltuk ayarları icin fabrikaya gelen Perez, GP2'deki ucuncu sezonunun, F1'e gecişini zorlaştırdığını belirtti. Sauber'le anlaşması oncesinde baskı altında bir donem gecirdiğini anlatan Perez, "F1 takımlarıyla goruşmeler devam ederken GP2'de dorduncu sıradaydım. O sırada Carlos Slim'in desteği de benimleydi" dedi. Perez, "Bana, şampiyonluk icin mucadele etmeyeceksem, takımların da ilgisini cekmeyeceğimi ve şansımın kayıp gideceğin soyledi" diye konuştu. F1'de paranın, yeteneğin onune gectiği yonundeki anlayışa katılmadığını ifade eden Perez, "F1, buyuk paraların donduğu bir dunya. Biz de bu yonde ticari fırsatlara yonelik buyuk bir ilgi olduğunu farkettik. Ancak ben de iyi bir pilot olduğumu kanıtladım. Kimse bana hicbir şey vermedi" dedi. TurkiyeF1.com __________________