Gridin onde gelen pilotları, yeni Pirelli lastiklerinde aşırı bozulmanın bu sezon kendilerine zor zamanlar yaşatacağı tahmininde bulundu. Fernando Alonso konuya ilişkin yorumunda, "Lastikleri istikrarlı bir şekilde korumak kolay olmadı. Ozellikle lastik yeni olduğunda aşınma cabuk oluyor. İlk tur iyi, ancak sonra tur başına iki veya uc saniye kaybediyorsunuz. Daha sonra lastik bir istikrar kazanıyor ama acıkcası cok yavaş" dedi. Lastiklerde belli bir istikrar sağlamak icin ayarlar acısından bazı yeni cozumler bulmaya calıştıklarını kaydeden Alonso, "Oğleden sonraki uzun mesafeli suruşlerden memnunduk. Bu konudaki endişe herkes icin gecerli tabi, fakat ayarlar ve suruş stilinde değişiklik yaparak ve lastikleri biraz daha yumuşak kullanarak durum idare edilebilir" dedi. Robert Kubica ise, Valencia'da yaşadıkları lastik aşınmasının cok aşırı olduğunu ifade etti. Hava şartları ve pistin karakteristiğinin boyle ekstrem bir durum meydana getirmiş olabileceğini işaret eden Rosberg, "Fakat bozulma cok fazla. 5-6 pit stoplu bir yarış istiyorsanız, o zaman tamam. Ama zaman da daha fazla lastiğe ihtiyac duyacaksınız. Espri iyapıyorum tabi" diyerek endişesini şakayla karışık dile getirdi. Bunun lastik turune bağlı olduğunu, sert lastiklerde durumun iyi olduğunu soyleyen Rosberg, "Bu lastiğin bozulması değil aşınması sorunu. Lastikler aniden gidiyor" dedi. Mercedes pilotu Nico Rosberg de lastiklerdeki aşınmayı doğruladı ancak bunun seyir zevki acısından olumlu bir etken olabileceği hatırlatmasında bulundu. Rosberg, "Acıkcası ben endişeli değilim, yarışları daha heyecanlı hale getirecek. En heyecanlı yarışların lastikler bozulduğunda olduğunu gecmişte, mesela Montreal'de gorduk. O yuzden bu bence mesele değil" dedi. Rosberg, "Bence burada onemli olan şey, iyi bir araca sahip olmanız. İyi bir aracınız varsa, lastikler uzerindeki bu durumu en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz" diye konuştu. McLaren'ın gecici aracıyla testlerde lastikler uzerine yoğunlaşan Lewis Hamilton da, bu durumun yarışlar acısından iyi olacağını dile getirdi. İngiliz pilot, "Lastik ceşitleri arasında oldukca buyuk bir fark olduğu goruluyor veya bazıları icin oyle. Bizim icin, cok buyuk bir fark varmı bilemiyorum" dedi. Hamilton, "Gectiğimiz yıl tek pit stop yapıyorduk, şimdi aşınma cok fazla, belki bazıları iki veya uc pit stop yapmak zorunda kalacak, ki bunun da gayet iyi olduğunu duşunuyorum. Acıkcası gectiğimiz yıl tek pit stoptan hoşlanmamıştım. Bunun, gecmişte iki veya uc pit stop yaptığımız donemdeki kadar heyecan verici olduğunu duşunmuyorum. Umarım bu yıl daha fazla pite gireriz, cunku bu yarışa heyecan katar" ifadelerini kullandı. TurkiyeF1.Com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bu sene lastiklerde aşınma yuksek olacak