Carlos Sainz, Dakar Rallisi'ndeki ilk 84 kilometrenin ardından Nasser Al-Attiyah'ın galibiyetin acık şekilde favorisi olduğunu soyledi. En son 2015'de olmak uzere iki kez Dakar'ı kazanan Al-Attiyah, etaba 2018 şampiyonu Carlos Sainz'ın ardında başlamıştı. Toyota Hilux ile iki kontrol noktasında en hızlı isim olan Al-Attiyah, etap sonunda Sainz'ın X-Raid Mini Buggy'sine yetişmeyi başardı. Gunu Al-Attiyah'in 1 dakika 59 saniye gerisinde ikinci sırada tamamlayan Sainz, Toyota HiLux'un oldukca guclu gorunduğunu ve Katarlı surucunun galibiyetin acık şekilde favori olduğunu soyledi. Ralli efsanesi, "İlk etap, genel anlamda gecen yıl mucadele ettiğimize gercekten cok benziyordu. Bu yuzden tam olarak neyle karşılaşacağımızı biliyorduk. Sakin kalmaya calıştık." "Yarın gercekten cok zor bir gun bizi bekliyor olacak. Toyota son derece guclu gorunuyor, şimdiye kadar bunu acık şekilde gordum." "Al-Attiyah, her ne kadar gecen yıl birkac hata yapıp, bu koşullarda yenilmez olmadığını gosterse de, net şekilde favori." dedi. Katarlı pilot, ilk etabı kazanmasına rağmen %100 zorlamadığını ve Sainz ya da onların aracına bakmak yerine kendisine odaklandığını soyledi. "Bu gercekten guzel bir gundu. Etabı kazandık ama aslında cok fazla zorlamadık." "Aractan ve Dakar icin hazırlanan BF Goodrich lastiklerinden gercekten memnunum. Oldukca iyi gidiyor gibi gorunuyorlar." "Son 15 kilometreye girilirken Carlos'u yakaladım, fakat onun arkasında kaldım. Sadece hızımız korumalıydım cunku bu cok fazla şeyi değiştirmeyecekti." "Planımız sadece iyi bir hız yakalamaktı. Etabı iyi bir zamanla kazandığımı gordum ve mutlu oldum. Yarın da aynı şeyi yapacağım."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: İlk etabın ardından Al-Attiyah ve Toyota "acık şekilde" favori