Ferrari'nin efsanevi tasarımcısı ve patronu Mauro Forghieri, Ferrari'nin yeni takım patronu Mattia Binotto'nun gelişinin takım icin faydalı olacağını duşunuyor. İtalyan takım, Maurizio Arrivabene ile yollarını ayırma kararı alırken, takım patronluğuna teknik direktor Mattia Binotto getirildi. Ferrari'de takım patronu olan son teknik direktor, 1991 yılında takım patronluğuna getirilen Caludio Lombardi'ydi. Bunun oncesinde hem patronluk hem de takımın teknik yonuyle uğraşan bir diğer isim vardı; Mauro Forghieri. Motorsport.com'a konuşan Forghieri, "Oncelikle Mattia icin durum hic de kolay olmayacak. Binotto, Ferrari'nin gerceklerini cok iyi bilen, ciddi bir adam." "Artık teknik direktor değil, takım patronu. Şimdi liderlik vasıflarını kullanmalı ve takımı yonetmek icin kararlılığını ve karakterini gostermeli. Sonucta takımda bin kişi var. Bizim zamanımızda daha kolaydı cunku takım yapısı cok daha kucuktu." "Binotto hic karşılaşmadığı yonlerle yuzleşmek zorunda kalacak. Daha once onu takım lideri olarak gormemiş olan tum bolum veya insanlarla baş etmek zorunda kalacak. Bunun icin cok buyuk bir caba sarf etmesi gerekiyor. Benim zamanımda Enzo Ferrari'den cok buyuk bir destek aldığımı soyleyebilirim. Eğer birileriyle tartışıyorsam, beni her zaman destekleyen yaşlı bir adam olduğunu biliyordum ve buna guveniyordum. Ozellikle de anlaşması hic kolay olmayan suruculerle olan ilişkilerimde her zaman onun gibi bir omuza sahip olduğumu biliyordum ve buna guvenebiliyordum." "Bir teknik direktorken takım patronluğuna getirilmek duşunduğunuzden daha karmaşık bir iş. Ama Mattia durumla baş edebilirse, takımı istediği her yere goturebilir." dedi. Ross Brawn'ın Ferrari'den ayrılmasının temel sebeplerinin başında takım patronluğuna getirilmemesinin yattığı duşunuluyordu. Ferrari, Binotto'yu takım patronluğuna getirerek takımdan ayrılmasının onune gecmiş oldu.