İki kez Macau Grand Prix galibi Dan Ticktum, Formula 1 icin gereken super lisans puanını toplayabilmek amacıyla Asya F3 Kış Serisi'nde mucadele edecek Red Bull'un genc surucu programında yer alan Ticktum, 2019 sezonunda Super Formula'da yarışacağını acıklarken, bu hafta sonu Tayland/Buriram'da başlayacak Asya F3 Kış Serisi'nde Hitech GP'nin direksiyonuna gececek. Takvimde yer alan bir diğer pist, daha once F1'e ev sahipliği yapan Malezya'nın Sepang pisti. Kış Serisi'ni kazanan surucuye, 10 super lisans puanı verilirken, bu puan 2018 Avrupa Formula 3 Şampiyonası'nı ikinci sırada tamamlayan Ticktum'un Formula 1'de yarışabilmesi icin yeterli olacak. Ticktum, "Orada yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Seriye katılmamın temel sebebi bazı super lisans puanları almak istememdi. Ancak kış boyunca Buriram ve Sepang gibi iki pistte yapacağım suruş benim icin oldukca faydalı olacak. Bu yuzden genel anlamda suruş yapmak icin sabırsızlanıyorum." dedi. Ticktum, bu seride Pro Mazda şampiyonu Rinus VeeKay ve 2018 Guneydoğu Asya Formula 4 şampiyonu Alessandro Ghiretti gibi isimlerle mucadele edecek. Bu iki isim Hitech GP'de Britanyalı surucunun takım arkadaşı olacak. Griddeki diğer onemli isimler eski F1 pilotu Ralf'in oğlu ve Almanya F4 surucusu David Schumacher ve İspanya F4 şampiyonu Amaury Cordeel olacak. İkili, Pinnacle Motorsport'ta yarışacak. 55 kişilik W Series katılımcı listesinde yer alan ve Schumacher'in mevcut kız arkadaşı olan Vivien Keszthelyi de seride BlackArts Racing Team adına yarışacak. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ticktum, Asya F3 Kış Serisi'nde Yarışacak