Audi motorsporları patronu Dieter Gass, Aston Martin’in 2019 DTM programının HWA desteği ile birlikte takımın seriye rakipleriyle aynı seviyede başlayacağını duşunuyor. 2018’in sonunda Mercedes’in DTM’den cekilmesi, ITR başkanı Gerhard Berger’in boşluğu doldurmak icin farklı ureticilerle konuşmasına sebep olmuştu. Mercedes’in ayrılması, HWA’nın Aston Martin lisansı altında DTM’de devam etmesini sağladı ve Blancpain GT Serisi ekibi R-Motorsport ile ortak bir girişim kurdu. Gary Paffett’ın şampiyonluğa ulaştığı 2018 sezonu ile toplamda 11 suruculer ve 7 takımlar şampiyonluğuna ulaşan HWA, DTM tarihinin en başarılı takımı. Audi motorsporları patronu Gass, HWA’nın tecrubesinin Aston Martin projesiyle Audi ve BMW icin bir rakip olacağı anlamına geldiğini soyledi. Gass, ‘’Aston Martin’in diğerleriyle eşit seviyede başlamasını bekliyorum cunku yarış operasyonları HWA tarafından yurutulecek.’’ ‘’Mercedes ile gecirdikleri senelerde elde ettikleri tecrube, bu projede onlara katkıda bulunacaktır.’’ ‘’Muşteri takımımız WRT ile Audi’de, yıllardır muşteri yarış programında bircok başarı kazanan son derece profesyonel bir ekiple birlikte calışıyoruz.’’ ‘’Şimdi WRT sıradaki adımı atmayı ve bir seviye yukarı cıkmak istiyor. Bunu yapabilecek seviyede olduklarına inanıyorum ve bazı guzel surprizler bekliyorum.’’ dedi. Aston Martin’in resmi doğrulaması, 2019’da gride gelebilecek ‘’gelişim izninin’’ acıklanmasıyla yapıldı ancak programda yer alacak suruculer daha acıklanmadı. Ancak serinin patronu Gerhard Berger, Aston Martin’in gelişiyle serinin artık ‘’fazla Alman’’ olarak değerlendirilemeyeceğini soyledi. Berger’in DTM’de daha fazla uretici gormek icin yaptığı araştırmalar Avrupalı markalar uzerinde yoğunlaşmıştı ve BMW’nin DTM’de ucuncu bir uretici gormek istemesi de Aston Martin’in seriye girmesine katkı sağladı. Berger, ‘’Motor sporları geleneğine sahip buyuleyici bir marka DTM’e katılıyor.’’ ‘’Diğer yandan, Aston Martin tarafından lisanslı olan R-Motorsport ekibi, DTM’in uluslararasılaşmasını temsil ediyor. Artık hic kimse DTM’in sadece bir Alman serisi olduğunu iddia edemez.’’ dedi. Berger ayrıca DTM’in ‘’daha guclu uluslararası karakteristiklerinin’’ 2020’den itibaren daha anlaşılır olacağını ve seriye yeni bir isim koyma fikrinin de değerlendirme aşamasında olduğunu soyledi. Gass, yeni 2019 Class One kurallarının bir ilk adım olduğunu ve Audi’nin ‘’uluslararasılaşma’’ icin istekli olduğunu soyledi. Gass bu konuda, ‘’Sadece Almanya’da DTM gibi yuksek kalibreli bir şampiyona oluşturmak ve yurutmek orta ve uzun vadede cok zor. Bu yuzden daha fazla uluslararasılaşma cok cekici ve onemli.’’ ‘’Aston Martin’in katılımı, bu yonde onemli bir başlangıc adımı oldu.’’ ‘’Başka onemli bir adım ise DTM’in ismini değiştirmek olacak. Son yıllarda DTM’de konu ne zaman yeni ureticilerin ilgisini cekmeye gelse, surekli DTM’in marka ismindeki ‘D’ harfi uluslararası ureticiler icin bir engel oluyordu.’’ dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Aston Martin’in DTM projesi, rakipleriyle ‘’eşit seviyede’’