Altı WRC şampiyonluğu bulunan Sebastien Ogier, yeni takımı Citroen’de ‘’bir numara rolu’’ ile ilgilenmediğini soyledi. Ogier ve eski Toyota surucusu Esapekka Lappi bu sezon Citroen’e katılıyor ve Fransız surucu, iki C3 WRC surucusun de odağının aracı sezon ilerledikce daha hızlı ve istikrarlı hale getirmeye calışmak olmasını istediğini soyledi. Ogier, ‘’Takımda kimsenin birinci surucu rolunde olmasını istemiyorum.’’ ‘’Bana gore, ikimizin de savaşma şansı olduğu surece eşit şanslar tanınmalı. Eğer bir surucunun şansı varsa ve diğerinin yoksa mantık olarak bu yonde bir destek verilmeli.’’ ‘’Şu anda eşit şansla başlıyoruz.’’ ‘’Esapekka’yı takımda gormekten memnunum, o iyi biri ve kesinlikle yetenekli. Ve bize eski takımından bir şeyler katabilir.’’ ‘’Şu anda yapmak istediğimiz şeyleri yapabileceğimize inanıyorum. Bu takımın iyi performans gosterememesi icin bir sebep yok.’’ dedi. Ogier, gecen sene suruculer şampiyonasını kazanmak icin kariyerinde ilk kez M-Sport’taki takım arkadaşları Elfyn Evans ve Teemu Suninen’den yardım almak durumunda kalmıştı ve Fransız surucu bu senaryonun tekrarlanması engellemek istiyor. Ogier, ‘’Takım arkadaşlarımdan yardım aldığım zamanlar oldu. Bu, istediğim bir yol değildi ve sezona da bu şekilde duşunerek başlamayacağım.’’ ‘’Hedefim, butun kariyerim boyunca yaptığım gibi her şeyi kendi kendime yapmak.’’ ‘’Evet meslektaşlarımdan yardım aldığım zamanlar oldu ancak en azından onceki senelerde bunun aynısını ben de yaşamıştım ve bu benim icin bir tur karşılık oldu.’’ dedi. Gecen sene Toyota kadrosundaki en az tecrubeli isim olan Ott Tanak ve Jari-Matti Latvala ile takım arkadaşlığı yapan Lappi, 2019’da Citroen’in şampiyonluk umudunun buyuk olasılıkla altı şampiyonluğu bulunan takım arkadaşının olduğunu soyledi. Ancak Fin surucu, şampiyonluk savaşı vermediği surece Ogier’e yardım etmeyi beklemediğini soyledi. Lappi, ’’Kimin bir numara, kimin iki numara olduğunu biliyorsunuz. En azından uc numara değilim, ki bu zaten daha iyi!’’ diyerek şaka yaptıktan sonra sozlerine devam etti. ‘’Şu ana kadar Seb’in nasıl calıştığını bilmiyorum. Şimdiye kadar konuştuğumuz zamanlarda sıcakkanlı ve iyi biri gibi gozukuyor, ancak yarış modundayken belki farklı biridir.’’ ‘’Sezonun ilerleyen bolumlerinde, şampiyonluk icin savaşamayacak gibi gozukursem M-Sport’un ona yaptığı gibi ben de ona yardım edebilirim. Bu, oyunun bir parcası.’’ ‘’Ancak Monte Carlo’da ben lider olursam ve o arkada olursa, ona hicbir şekilde yardım etmeyeceğim. Sezonun başında eşit olacağız.’’
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ogier, Citroen’de ‘’bir numara rolunu’’ istemiyor