Ocon: Racing Point, buyuk takımlarla aradaki buyuk farkı kapatacak
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ocon: Racing Point, buyuk takımlarla aradaki buyuk farkı kapatacak
-
17-10-2019, 19:04:10Racing Point Force India'dan ayrılan Esteban Ocon, İngiliz ekibin Mercedes, Ferrari ve Red Bull'la aradaki buyuk farkı kapatacağına inanıyor. 2017 yılında Force India adına yarışmaya başlayan Ocon, gridin en az kaynağa sahip takımları arasında yer alan ve zaman zaman maddi sıkıntılarla da boğuşan Hindistanlı ekibin o yılı dorduncu sırada bitirmesine yardım etmişti. Force India, 2018'de orta grubun en iyi takımları arasında yer almaya devam etti. Fakat maddi sorunlar sonucunda takıma kayyum atandı ve takımın el değişmesinin ardından Belcika'ya kadar topladığı tum puanlar silindi. Sergio Perez ve Esteban Ocon, Racing Point adı altında Belcika GP sonrasında onemli puanlar topladılar ve Williams, Toro Rosso ve Sauber'in onunde yedinci oldular. Takımı Lawrence Stroll satın alırken, Ocon'un iki yıllık Racing Point Force India macerası 2018 sonunda bitti ve yerini Williams surucusu Lance Stroll aldı. Yeni sezonda Mercedes'in yedek pilotluğunu yapacak genc surucu, Racing Point'in gelecek yıl daha guclu hale geleceğinden neredeyse emin. Motorsport.com'a konuşan Ocon, "Kapatılması gereken cok buyuk bir fark var. Ancak ileriye doğru buyuk bir adım atacakları neredeyse kesin." "Her zaman en buyuk sorun sahip oldukları kaynaklardı ve gelecek yıl bu konu onlar icin cok buyuk bir sorun olmayacak. Onların guclu bir rakip olacağına inanıyorum." dedi. Force India'nın 2018'in ilk yarısında topladığı puanlar silinmeseydi, dordunculuk icin Renault'nun en ciddi rakibi olabilirlerdi. Sezona oldukca yavaş bir başlangıc yaptıklarının altını cizen Ocon, testlerde surmesi oldukca zor bir araca sahip olduklarını fakat ekibin yaptığı guncellemeler sayesinde sezonu en iyi takımlardan birisi olarak bitirdiklerini soyledi. Takımın en buyuk silahının sezon icerisinde kaydettiği gelişim ve calışma ahlakı olduğunu soyleyen Ocon, "Tıpkı gecen yıl olduğu gibi takımın sahip olduğu profesyonellikten ve başarılı olmaya yonelik sahip oldukları motivasyondan gercekten cok etkilendim. Muhtemelen en onemli şey buydu." "Gercekten başarıya cok aclar. Onları ayıran şey bu. Calışma saatlerine asla bakmıyorlar." "Ornek vermek gerekirse, Meksika'daki yarıştan sonra Britanya'ya gece 2 gibi geldiler ve ertesi sabah saat 8'de oradaydım ve hemen simulator uzerinde calışmaya başlıyorduk." "Herkes harap olmuştu, ben de oyleydim ama calışmaya başlamıştık bile. Yeterli kaynağa sahip olmasalar bile işte bu yuzden bu kadar rekabetcilerdi." "Muhtemelen daha fazla kaynakla işler onlar icin daha kolay olacak." ifadelerini kullandı. __________________