Valtteri Bottas'ın uzun suredir sponsorluğunu yapan Wihuri, Fin pilotun bu yılki zayıf performansı ve gecirdiği zorlu yılın ardından artık kendisinin kişisel sponsoru olmayacaklarını acıkladı. Wihuri, Bottas'ın Williams'la Formula 1'de yarışmaya başladığı 2013 yılından Mercedes'e gectiği 2017 yılına kadar İngiliz takımın sponsorluğunu yapmış ve geride kalan iki yılda ise Mercedes'in sponsoru olmuştu. Bottas ve Wihuri arasındaki anlaşma F1 oncesine dayanırken, Finlandiyalı pilotun henuz karting yarışlarında mucadele ettiği donemde kendisine sponsor olmuştu. Wihuri'nin Mercedes takımına tam olarak ne kadar bir odeme yaptığı bilinmiyor ancak 3 milyon euro'ya yakın bir para odediği tahmin ediliyor. Şirket şu anda eski pilot ve takım sahibi Antti Ilmari Aarnio Wihuri tarafından yonetiliyor. Yaklaşık 2 milyar dolarlık serveti bulunan Wihuri, Ilta-Sonomat'a verdiği demecte Bottas'la devam etmeyeceklerini soyledi. 78 yaşındaki Wihuri, "Evet, devam etmeyeceğiz. Bu doğru. Yatırımın faydası acısından bakarsak, bunun cok pahalı bir yatırım olduğuna karar verdik." "Bizi oldukca hayal kırıklığına uğratan bir yıldı. Yani bu kısmen Bottas'ın hatasıydı ancak kısmen onun hatası değildi. Bu hayal kırıklığının bir kısmı takımdan ve teknik problemlerden kaynaklanıyordu. Fakat gecen yılın sonuna bakarsak Valtteri gercekten zayıf bir performans gosterdi." "Lewis Hamilton'ın takım arkadaşı olmanın kolay olmadığını biliyorum. Ama Valtteri diğerlerinin de gerisinde kaldı ve şampiyonada beşinci oldu. Bu oldukca zayıf bir sonuctu." "20 yıl boyunca onu destekledim ve onun icin cok fazla şey yaptım. Ama bu işbirliğinin sonuclarına baktık ve bunun cok pahalı olduğuna karar verdik." dedi. Wihuri'nin ayrılığı 2020 sezonu icin koltuğu zaten tehlikede olan Bottas icin bir darbe daha olacak. 29 yaşındaki pilotun koltuğu icin Esteban Ocon'un ismi geciyor. Gunluk Gazeteler