Esteban Ocon, 2019 yılında genel olarak Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas'a yardım edeceğini soylerken, 2020'de Formula 1'e donmek istediğini soyledi. Esteban Ocon, 2017 ve 2018 yıllarında Racing Point Force India ile Formula 1'de yarışırken, her iki sezonda da genel olarak iyi bir performans gostermişti. Buna karşılık her iki yılda da Sergio Perez'den daha az puan toplayan Ocon, sezon sonunda koltuğunu Williams pilotu Lance Stroll'e kaptırdı. Mercedes genc surucunun diğer takımlara gitmesine izin vermedi ve 2019'da takımın ucuncu pilotu olacağı acıklandı. Fransız surucu, cuma gunleri fabrikada simulator calışması yapacak ve Mercedes pilotlarının sıralama turları oncesinde doğru ayarları bulmasına yardım edecek. Ocon, "Mercedes'le tum Grand Prix'lere katılacağım. Eğer bir noktada geri donmek zorunda kalırsam, araclarla ilgili bilgileri bilmem ve olan tum bu şeylerden haberdar olmam gerekiyor." "Avrupa'daki yarışlarda cuma antrenmanlarının ardından simulator uzerinde calışacağım. Bu sayede aracla ilgili tum ayarları test ederek, hem Hamilton hem de Bottas'ın sıralama turlarında en iyisini yapmasına yardım edeceğim." "Simulator calışmasının ardından cumartesi sabahı ucağa atlayacağım ve piste geri doneceğim." "İşime odaklanıyorum. Hedefim bir gun dunya şampiyonu olmak. Bu benim hedefim, hayalim, kucukluğumden beni duşunu kurduğum şey." "Elbette bu yıl mucadele etmiyor olmak harika değil, ama yine de Formula 1'e odaklanıyorum ki, bence doğru olan da bu." "2020'de direksiyona gecemezsem, o zaman calışmaya devam edeceğim ve başka şeylere bakacağım. Sonucta yarışmaya devam etmem gerekiyor." dedi. Red Bull, Renault ve McLaren 2019 icin genc surucuyle ilgilenmiş ancak Mercedes'le anlaşması yuzunden koltuk teklif etmemişlerdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- 2020'de F1'e Donmek İsteyen Ocon, 2019'da Hamilton ve Bottas'a Yardım Edecek