Dakar Rallisi galibi Carlos Sainz, ucuncu etapta yaptığı kazanın ardından uzgun olduğunu soyledi ve kazanın etap kitabından kaynaklandığını dile getirdi. Carşamba gunku 331 km'lik etap oncesi yaklaşık uc dakika geride altıncı sırada yer alan Sainz, etabın ilk kilometrelerinde beklenmedik bir cukura girdi. X-raid Mini John Cooper Works Buggy'sinin sol on suspansiyonunu kırdı ve uc sat boyunca kenarda kaldı. Bu da İspanyol surucunun 2019'daki galibiyet umudunun neredeyse sonu anlamına geliyor. Sainz, "Hayal kırıklığı yaşıyorum, tum bu sorunları yaşamayacağımı duşunuyordum." "İyi bir tempoda gidiyorduk, fakat atak modunda değildik. Sonrasında etap defterinde işaretlenmemiş bir cukura girdik." "Yarın tekrar oraya gidersem, yine ayn kazı yaparım. Etap kitabı bu yıl tam anlamıyla felaket. İşte boyle." dedi. Genel klasmanda 36. sırada yer alan Sainz, lider Nasser Al-Attiyah'ın dort saat 16 dakika gerisinde yer alıyor ve perşembe gunku etapta yer alacak. 56 yaşındaki İspanyol surucu, kolayca ilk ona donebileceğini duşunuyor ancak boynundaki ağrı yuzunden rallinin kalan kısmında durumunun nasıl olacağını bilmiyor. Sainz, "Boynumun ne durumda olacağını goreceğiz. Biraz ağrı var ve beni butun gun rahatsız ediyordu. Uyandığım zaman nasıl hissedeceğimi ve etabın nasıl gectiğini goreceğiz." dedi. Ucuncu etaba lider giden Toyota surucusu Giniel de Villiers kaza yapan bir başka isimdi. 2009 Dakar Rallisi galibi, "Gercekten şanssızdık cunku iyi gidiyorduk." "Bir atlayış yaptım ve bir sonrakine doğru girdim ancak bir sonraki atlamada once bir taş vardı. Maalesef alttaki korumaya carptı ve motora zarar verdi." "Motor aşağı indi ve yağ filtresi zarar gordu. Durum tamir etmek zorundaydık ve tamir ettik." "Eğer 10 km/s daha hızlı olsaydım o taşın ustunden atlardım ya da 10 km/s daha yavaş olsaydım her şey yolunda gidebilirdi. Fakat tozun icerisindeydik ve onu orada gormedim. Son saniyede gordum, tam onumuzdeydi. Şanssızdık." dedi. Gunluk Gazeteler