Team Lotus patronu Tony Fernandes, 2013 motor kurallarının, Formual 1'in imajı acısından ileriye donuk cok buyuk bir adım olduğunu soyledi. Yeni kuralların hayata gecmesile birlikte V8'lerin yerini 4 silindirli 1.6 litre motorların yer alacak. Bu sayede yakat sarfiyatı azalırken, F1'in cevreci imajına uygun olarak enerji geri donuşum sistemlerinin kullanımı da artırılacak. 2013 kurallarının, F1'i, yol aracları endustrisi icin de cok daha cekici hale getireceğini belirten Fernandes, "Bunun harika bir haber olduğunu duşunuyorum. O yuzden bu konuda cok mutluyum. Artık F1'in otomobil endustrisiyle cok yakından alakalı olma, tabi daha da onemlisi cevreyle yakından alakalı olma durumu sozkonusu" dedi. Fernandes, "Her zaman ifade ettim, muhendislik ve teknik kadro acısından F1'deki en iyi beyinlerden bazılarına sahibiz, bu insanların kafalarını, bu dunyayı daha iyi bir yer haline getirmek icin kullanması harika olmaz mı" diye konuştu. Yakıt sarfiyatının yuzde 35 oranında azaltılmasının olağanustu bir durum olduğunu vurgulayan Fernandes, "Bunu, tum araclarda uygulayabileceğimizi duşunun, muthiş olurdu" dedi. Aynı şekilde KERS kullanımınının gelecek yıllarda yuzde 1'den yuzde 50 seviyelerine cıkarılabileceğini belirten Fernandes, "Herkes 1.6 motora sahip olduğu icin F1 doğal olarak daha ilgili hale geliyor, maliyetler duşuyor, para sadece mumkun olduğunca daha hızlı arac yapmaktan ote, daha iyi şekilde kullanılıyor. Bu başlı başına zaten harika bir şey" şeklinde konuştu. TurkiyeF1.com __________________