Nico Rosberg, vatandaşı Sebastian Vettel'in Lewis Hamilton ve yeni takım arkadaşı Charles Leclerc'i yenebilmek icin kusursuz bir yıl gecirmesi gerektiğini duşunuyor. Sebastian Vettel son iki yılda Lewis Hamilton'ın en buyuk rakibi olmasına rağmen her iki sezonda da şampiyon olmayı başaramadı. 2016 yılında Hamilton'ı yenerek şampiyon olan Nico Rosberg, Vettel'i 2019'da daha zor bir yılın beklediğini ve yeni takım arkadaşı Charles Leclerc başta olmak uzere diğer pilotları yenebilmesi icin mukemmel bir iş yapması gerektiğini dile getirdi. Rosberg, "Gecen yıl ona tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, fakat bu spor boyledir. Bazen her şey yolunda gidiyor gibi gorunuyor ve tek bir hatayla yerle bir oluyorsunuz. Kendinize olan guveninizi kaybediyorsunuz ve her şey yanlış gitmeye başlıyor. Doğrusu 2015'te Hamilton'la mucadele ederken başıma gelen şey tam olarak buydu." "Ancak 2016'da Lewis'le ilgili tutumumu değiştirmem gerektiğine karar verdim Oyuna onculuk eden taraf ben olmalıydım. Lewis daima kendi kurallarını koyan, bunların uygulanmasını isteyen taraf oluyor. Ama motivasyon bulmasına izin vermemek icin kontrolu elime gecirdim ve kazanan ben oldum." "Leclerc cok guclu bir pilot ve Vettel'in oldukca dikkatli olması gerekiyor cunku artık Raikkonen'le takım arkadaşı değil ve onunla Raikkonen kadar yakın olmayacak. Tamamen farklı bir durum. Sebastian eğer kazanmak istiyorsa mukemmel olmak zorunda." "Vettel yaptığı işe kendisini adıyor ve bence onun ustun olduğu taraf bu. Muhendislerle birlikte cok yakından ve iyi şekilde calışıyor. Bu Hamilton'ın sahip olmadığı bir yetenek." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rosberg: Vettel, Hamilton ve Leclerc'i Yenebilmek İcin Mukemmel Olmak Zorunda