McLaren, Motorsport'un daha once acıkladığı uzere Porsche'nin eski WEC patronu Andreas Seidl'in Formula 1 takımının yeni direktoru olduğunu acıkladı. Son yıllardaki kotu performansın ardından 2018'de teknik yapılanmaya giden McLaren, yeni isimlerle anlaşmaya başlamıştı ve takımın CEO'su Zak Brown, sonunda Seidl'i Porsche'den ayrılmaya ikna etti. Seidl, 2009'a kadar BMW Sauber F1 takımında calışmış, ardından DTM'e donen BMW'nin başında yer almıştı. O program, 2012'de BMW'nin Bruno Spengler ile ilk yarışı kazanmasıyla sonuclandı. DTM mucadelesinin ardından Seidl, Porsche'nin LMP1 programının başına gecti ve 2015 ile 2017 yılları arasında takım hem şampiyonlukları hem de Le Mans 24 Saat yarışlarını kazandı. McLaren'a gecişin ardından konuşan Seidl, "Benim icin oldukca buyuk bir ayrıcalık ve mucadele. Bunun icin kararlı ve hazırım." "McLaren tarihine katkıda bulunma fırsatını yakalamak son derece ozel ve ilham verici." "McLaren on tarafa donmek icin gerekli vizyona, liderliğe, tecrubeye ve en onemlisi calışanlara sahip. Benim odak noktam ve gorevim de bu olacak." dedi. Seidl, McLaren Racing'in CEO'su Brown'la birlikte McLaren F1 takımının operasyonlarından sorumlu olacak ve aynı zamanda diğer yarış operasyonlarının yonetiminden de sorumlu olacak. Doğrudan Brown'a rapor verecek olan Seidl, McLaren'ın yeniden Formula 1'in on grubuna donmek icin uğraş veren uc departmanın başkanlığını yapacak. Bu yılın ilerleyen doneminde Mclaren'a katılacak olan James Key, aracın tasarımından sorumlu isim olacak. Simon Roberts, aracın uretiminden sorumlu olacak. Paul James ise takımın pist ustu operasyonlarını yonetecek. Seidl'in gelişiyle birlikte takımın sportif direktorluğune getirilen Gil de Ferran, Indy 500 de dahil olmak uzere McLaren'ın diğer yarış aktivitelerini kontrol edebilmek icin daha fazla serbestliğe sahip olacak. Seidl, daha once BMW Sauber F1 takımında gorev aldığı icin Formula 1'e uzak bir isim değil. McLaren Racing'in CEO'su Zak Brown, "Andreas’ın McLaren’a katılmasından ve Formula 1 programımızı teknik ve operasyonel duzeyde yonetecek olmasından oldukca memnunuz." "Bu bizim icin iki acıdan onemli bir anlaşma; Oncelikle F1'deki yukselme planımız ve F1'e yonelik uzun vadeli bağlılığımız icin onemli bir adım olacak. İkincisi, Formula 1 programına tamamen odaklanmış birine sahip olmak, McLaren Racing'in gelecekte diğer kuresel motor sporları serilerine yonelik genişleme stratejisi icin onemli olacak. Andreas katıldığı veya birlikte calıştığı her şeyde oldukca iyi bir gecmişi olan, son derecede yetenekli bir liderdir. Onunla calışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." dedi. Gunluk Gazeteler