McLaren, Fernando Alonso’nun gidişinin kendilerinin rekabetci bir arac uretmek icin gerekli referansı ortadan kaldırmayacağı konusunda emin. Alonso, gecen sezon McLaren’in beklenilen gelişmeyi gosteremeyip hayal kırıklığı yaratan bir sezon gecirmesinin ardından 2019 icin F1’den ayrılmayı secmişti. Genc Carlos Sainz ve caylak Lando Norris ile anlaşan McLaren, bu suruculerin Alonso’nun ettiği başarıları elde etmediğini bildiğinin farkında. Ancak McLaren CEO’su Zak Brown bu ikilinin de Alonso kadar zorlayacağını ve takımın ne kadar ilerlediğini bilecek kadar yetenekli olduğuna inanıyor. Brown, ‘’Carlos tecrubeli biri ve daha once farklı takımlarla yarışmış olması iyi bir şey.’’ ‘’Lando da ne kadar hızlı olduğunu kanıtlamış biri, bu yuzden aracımızın ne kadar hızlı olduğunu biliyorum ve suruculerin de aractan en iyi şekilde faydalanacaklarını duşunuyorum. Gerekli şeyleri bize soyleyebilecekler.’’ ‘’Lando gibi birinin Fernando gibi biri kadar tecrubesi veya geri bildirim stili yoktur ve bunu geliştirmek biraz zaman alır. Ancak Carlos F1’deki beşinci yılına başlayacak, bu yuzden suruculerimiz konusunda rahatız.’’ dedi. Sainz Abu Dhabi’deki sezon sonu testlerinde takımla beraber suruş yapmış ve Noel tatilinden once fabrikada uzun zaman gecirmişti. Brown, İspanyol pilotun yaklaşımından etkilendiğini ve birlikte cok iyi calışacakları soyledi. Brown bu konu hakkında, ‘’Onunla imza attığımızdan beri onu tanımaya başladım. Onu gercekten seviyorum yoksa zaten onunla imzalamazdık.’’ ‘’Ancak onu ikiye ayırmalıyım, birey olarak ve surucu olarak. Bir birey olarak cok iyi yonetilmiş, cok iyi eğitilmiş, akıllı ve butun hayatını motor sporları etrafında gecmiş biri. Kişiliğini ve tutumunu seviyorum.’’ ‘’Cok kolay iletişim kurulabilen biri ve bence sponsorlara da cok arkadaşca yaklaşıyor. Bu yuzden pist dışındaki hali gayet iyi biri.’’ ‘’O cok adanmış biri, cokca sorular soruyor ve yaşına gore cok olgun. Ancak bunun sebebi uzun yıllardır F1’in icinde olması. O agresif, muhendislik takımıyla cok icli dışlı ve neler olduğunu oğrenmek isteyen biri.’’ ‘’Telefonda benimle ve muhendislerle zaman geciriyor ve Fernando’yla sezon arasında cokca konuşma gercekleştirdi. Bizimle cok icli dışlı ve bence cok heyecanlı. Bence iyileşme yolunda bize katılmaya tamamen hazır.’’ dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- McLaren, Alonso Referansı Olmadan Yolunu Kaybetmeyecek