Pascal Wehrlein, Ferrari ile yaptığı goruşmeleri doğruladı ancak resmi acıklama gelmediği icin kesin bir şey soylemekten kacındı. Ferrari, Daniil Kvyat ve Antonio Giovinazzi'nin ayrılığından sonra gelişim ve simulator pilotluğunu yapabilecek bir isim arayışına girerken Mercedes'ten ayrılan Pascal Wehrlein ile anlaşmıştı. Motorsport, Wehrlein'ın pazartesi gunu Maranello'da calışmaya başladığını oğrendi. Ancak Wehrlein, henuz resmi acıklama gelmediği icin temkinli konuşmayı tercih etti. Alman pilot, "Şu anda duruma bakarsak, goruşmeler devam ediyor fakat henuz doğrulanmış bir şey yok. Formula E'yi secmemin temel sebeplerinden birisi de diğer şampiyonalarla calışabilecek olmamdı." "Gecen yıl Formula E'nin yanı sıra başka şeyler yapmaya olan ilgimi zaten gosterdim. Ferrari elbette cok iyi bir fırsat olacak." "Takvimler cakışıyor olabilir, fakat bunun sorun olacağını zannetmiyorum. Neler olacağını gorelim. Mahindra ile kalan tum yarışlarda yer alacağım." "Sebastian'ı uzun zamandır tanıyorum ve onunla gercekten cok iyi bir dostluğum var. Fakat Ferrari'yle yaptığım goruşmelere ne kadar dahil oldu bilmiyorum." "Umarım yakında bir şeyleri duyurabiliriz, bunun olmasını bekliyorum." "Hedefim Formula 1'de yarışmak. Fakat şu anda bulunduğum yerden memnun olduğumu soyleyebilirim. Formula E'de yarışmak ya da formula (Formula 1, Formula E) araclarını surecek olmak harika. Yapmak istediğim şey bu. Cunku gelecekte formula yarışlarına katılabileceğime, geleceğimin burada olduğuna inanıyorum." Bu hafta sonu Marakeş'teki ilk yarışına cıkacak olmasının nasıl hissettirdiği sorusuna Wehrlein, "Kendimi bunun icin hazır hissediyorum. Ekim ayında Valencia'da iki gunluk test yaptım ve oncesinde takımla yaptığım bazı testler daha oldu. Yani aracta vakit gecirdim. Simulatorde yoğun şekilde calışmalar yaptım ve artık piste cıkmak icin hazırım. Bence iyi bir aracımız var. Bu bize yardımcı olabilir." "Rekabetci olabileceğimi duşunuyorum, rekabetci olmam icin cok fazla vakte ihtiyac duyduğumu duşunmuyorum. Gecmişte diğer suruş tarzlarına hemen uyum sağladım. Ekim ayındaki testte aracı anladım. Fakat bu ilk yarış olduğu icin yapılması gereken cok fazla şey var." "Kendime Marakeş icin net bir hedef koymadım. Aracın ne kadar iyi calıştığını ve nerede olduğunu gormemiz gerekiyor. İlk seansta, hatta ilk hafta sonunda oğreneceğim cok şey var. Kendi hedeflerim cok yuksek, hep boyleydi. Hırslıyım ve en iyisini yapmaya calışıyorum. Yine de bu yarış icin tahmin yapamıyorum." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler