Renault, kucuk takımların ust grubu yakalamasına yardım etmek icin getirilecek butce sınırının devreye girmesi durumunda ustteki takımların dikkatinin dağılacağına inanıyor. Mercedes, Ferrari ve Red Bull gibi buyuk butceli takımlar, dev kaynakları sayesinde acık şekilde avantaj elde ediyorlar. Renault takım patronu Cyril Abiteboul, 2021’de gelecek olan maliyet kısıtlamalarının işleri değiştireceğini duşunuyor. Abiteboul, Renault’nun butcesinin kısa vadede farkı kapatmak icin yeteri kadar buyuk olmadığını kabul ederken, butcesini azaltacak bazı takımların ‘’baş ağrısı’’ yaratabilecek zorluklar yaşayabileceğini duşunuyor. Abiteboul, ‘’Mucadele etmek istediğimiz takımlara karşı kaynak anlamında buyuk bir eksiğimiz olduğunu biliyoruz. Ancak bunun yanında butce sınırı gibi şeylerin de bir noktada devreye gireceğini biliyoruz.’’ ‘’Azaltmak zorunda kalacağımızı bilerek kaynakları biriktirmek hic mantıklı değil. Gelecekte kaybedebileceğimiz insanları işe almak hic profesyonelce bir şey olmaz.’’ ‘’Tam olarak uretici takımların olmasını istediği noktadayız, bu yuzden şu anki durumu kabul etmeliyiz. Onumuzdeki iki senede dezavantajımız kaynaklarımız olacak.’’ ‘’Ancak avantajımız, gelecek icin dikkat dağıtıcı herhangi bir şey duşunmememiz olacak. Yarışlara odaklanabiliriz ve maliyet azaltma planları hakkında duşunmek zorunda kalmayız.’’ ‘’Burada artılar ve eksiler var. Mızmızlanmıyorum, bir planımız var ve bunu gercekleştireceğiz.’’ dedi. Abiteboul, Renault 2016 yılında takım olarak spora geri donduğunden beri Enstone’a buyuk yatırımlar yaptıktan sonra, cabalarının meyvelerini gelecek sezona girerken vereceğini duşunuyor. 2019 hakkında gergin olup olmadığı sorulduğunda Abiteboul, ‘’Gorduğumuz kazancı gormeseydik bu endişe yaratabilirdi.’’ ‘’Ancak dikkatli olmalıyız. Diğerlerinin elde ettiği ilerlemeyi bilmiyoruz ama kendimize guvenimiz ve pozitif zihniyetimizin sağladığı enerjiyi her yerde hissediyoruz.’’ ‘’Bir araya gelen, birbirini anlayan insanlar, Enstone’daki Marcin Budkowski’nin uyguladığı değişiklikler, birkac takviye sayesinde Viry’deki istikrar ve ivme. Bunların hepsi gelecek yıl icin bana guven ve iyimserlik katıyor. Gunluk Gazeteler