Gunther Steiner, Haas'ın tek bir zayıf alanı olmadığını, aksine tum alanlarda gelişmesi gerektiğini soyledi. Formula 1'deki henuz ucuncu sezonunda Mercedes, Ferrari, Red Bull ve Renault gibi buyuk takımların arkasında yer alan Haas, uzun yıllardır F1'de yer alan McLaren, Williams ve Sauber gibi ekipleri geride bıraktı. Takım sadece uc yıldır Formula 1'de ve henuz ucuncu yılında bu başarıyı kazanmış olmasına rağmen, bazı kesimler cok fazla puan kaybettiklerini ve bu yuzden muhtemel bir dordunculuğu kacırdıklarını soyluyorlar. Haas genel anlamda sezonun en hızlı dorduncu aracına sahipti ve bazı puan fırsatlarını boşa harcadı. Ancak Steiner, her ne kadar puanlar kacırdıklarını kabul etse de, kacan fırsatları rakiplerinin kalitesine bağlıyor. "Net bir zayıflığımız veya eksiğimiz olduğunu duşunmuyorum. Sadece yukarıya doğru cıkmaya başlayınca, hava inceliyor. Daha agresif olmanız gerektiğini soyleyemem, fakat mukemmel olmak zorundasınız. Kacırdığınız her kucuk şey size pahalıya patlıyor ya da en azından biz oyle goruyoruz." "Yani her şeyde daha iyi olmamız gerekiyor. Formula 1'in cok zor bir iş olduğunu biliyoruz ve yukarıda olmak istiyorsanız mukemmel olmalısınız ve biz henuz mukemmel değiliz." "Doğrusu bunu biraz deneyim eksikliğine de bağlıyorum. Takımda cok tecrubeli insanlarımız var. Fakat kendi deneyimlerinizi kazanmalısınız. Yani tum takımın birlikte calışırken deneyim kazanması gerekiyor. Ust duzey bir performans sergileyebilmek icin her şeyin mukemmel olması gerekiyor." "Gun gectikce daha iyi hale geliyoruz. Ancak bir gun geri adım atacağız ve bazı insanlar bunu gormek icin sabırsızlanıyor." "Yine de bu beni sinirlendirmiyor veya kızdırmıyor. Onlarla rekabet halindeyiz. Biz de onlar icin aynı şeyi bekliyoruz." "Ne olursa olsun şimdiye kadar başardıklarımıza bakarsak bunların tamamından memnun kalabiliriz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Steiner: Haas'ın Belirgin Bir Zayıflığı Yok