Red Bull Formula 1 pilotu Max Verstappen, Marakeş'teki ABB FIA Formula E yarışında cektiği kamu hizmeti cezasının kendisi icin "yapıcı" olduğunu soyledi. Hollandalı pilot, cumartesi gunu Mahindra surucusu Jerome D'Ambrosio tarafından kazanılan Marakeş ePrix'sinde surekli olarak yarış kontroldeydi ve gun boyu hakemlerle vakit gecirdi. Bunun temel sebebi, 2018 Brezilya Grand Prix'sinin bitmesinin ardından Force India surucusu Esteban Ocon'u itmesi ve sonrasında FIA tarafından kendisine iki gunluk kamu hizmeti cezası vermesiydi. Verstappen, FIA tarafından yayınlanan basın acıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İşleri diğer taraftan gormek gercekten ilgincti. Normalde butunu gununuzu hakemlerle geciremezsiniz." "Motor sporlarıyla ilgili hafta sonu boyunca herkes kendi işini yapıyor ve tum bu onemli kararları vermek icin gerekli olan şeyleri gormek iyi oldu. Bazen alınan bir karar bir kişi icin pek iyi olmayabilir, ama alınması gerekiyor cunku kurallara uymanız gerekiyor." "Sadece aracta oturmak yerine yarışlarla ilgili farklı şeyler yaşamanın iyi olduğunu duşunuyorum. Burada olmak ve bu tarz işleri yapmak benim icin oldukca yapıcı bir şey oldu." Verstappen, ilk kez Formula E yarışını yakından takip ettiğini soyledi ve seriyle ilgili ilk deneyimini anlattı. "Elbette Formula E'yi televizyondan biraz izlemiştim ama şimdiye kadar hic padokta yer almamıştım. Bugunden gercekten keyif aldım. Her şeyden once bu gercekten heyecan verici bir yarış oldu. Şampiyona acık şekilde buyumeye devam ediyor ve seride pek cok uretici var. Bu yuzden havalı bir seri olduğunu soyleyebiliriz." Verstappen'in kamu hizmetinin ikinci gununde tam olarak ne yapacağı bilinmiyor. Gunluk Gazeteler