Sergio Perez, Racing Point Formula 1 takımının umut vadeden bir geleceğe sahip olduğunu ve bunun McLaren'ı reddetmesinin sebeplerinden birisi olduğunu soyledi. Meksikalı pilot, McLaren'ın 2019 yılında Stoffel Vandoorne'un yerine gecirmeyi duşunduğu surucu listesindeki birkac surucuden biriydi ancak sonunda koltuk Lando Norris'e gitti. McLaren patronu Zak Brown, "Sergio mukemmel bir surucu ve bu yuzden listemizde yer almayı hak ettiğini duşunuyoruz." demişti. Perez, 2013'te Sauber'den McLaren'a gecmiş ancak zorlu bir yılın ardından Force India'ya katılmıştı. 2014'ten bu yana da aynı takım icin yarışıyor. Force India'ya gecen yıl kayyum atandı ancak bu surecin ardından ondeki uc takımla savaşmayı hedefleyen Lawrence Stroll onderliğindeki bir konsorsiyum tarafından satın alındı. McLaren'ın ilgisi hakkında konuşan Perez, Racing Point'le sozleşme yenilemeyi tercih ettiğini, cunku Woking merkezli ekibe donuşun kendisine cekici gelmediğini dile getirdi. "McLaren harika bir takım, ama beni kalmaya ikna eden şey gelecek. Bu takım icin uzun yıllardır yarışıyorum ve kendimi cok iyi hissediyorum. Burada parlak bir gelecek goruyorum. Gelecek icin sabırsızlanıyorum." "Kayyum sureci ve yeni sahipler gibi konularda takım icin cok fazla şeye dahil oldum. Bundan oturu takım icin yapmam gereken daha fazla şey olduğunu hissediyordum. Bir yıl daha takımda kalacağımı acıklamaktan oldukca memnunum." "Takım icin en iyi yıllarımı ortaya koymaya hazırım ve bir sonraki adımı birlikte atmak istiyorum. Bizim icin ana hedef bu." Force India'ya Macaristan Grand Prix'si sonrası kayyum atanmış ve ilk yarıda kazandığı tum puanlar silinmişti. Buna rağmen sezonu McLaren'ın sadece 10 puan gerisinde yedinci sırada tamamladılar. Perez, tum sorunlar goz onune alındığında, takımın orta grubun onunde yer almaya devam etmesinin kendisini şaşırttığını soyledi ve rakiplerinin gelecek konusunda endişelenmesi gerektiğini soyledi. "Buna gercekten şaşırdım. Sahip olduğumuz performansa bakarsak yaşadığımız onca şeye rağmen cok yakındık. Oysa durum boyle olmamalıydı." "Şu anda bulunduğumuz yerde olmak gercekten etkileyici. Bence butun diğer takımlar Force India'nın 2019'daki performansıyla ilgili endişeli olmalı. Bizi dikkate almak zorundalar." "Şimdi bizim icin daha yuksek performans gosterme vakti geldi. Tum potansiyeli ortaya koymak zorundayız ve bu bizim icin oldukca buyuk bir şey. Tum takım bir sonraki adımı atabilmek adına hazır olmak zorundayız." Gunluk Gazeteler