Raikkonen: ''F1'den ayrıldığıma uzulmuyorum''
Spor Haberleri0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen: ''F1'den ayrıldığıma uzulmuyorum''
-
17-10-2019, 18:51:24Gelecek yıl dunya ralli şampiyonasındaki ikinci sezonuna hazırlanan Kimi Raikkonen, Formula 1'den ayrılma kararından dolayı pişmanlık duymadığını belirtti. Ferrari'den ayrıldıktan sonra Citroen'in junior takımıyla ralli şampiyonasında mucadele etmeye başlayan Fin pilotun, Renault ile pistlere donmesi gundeme gelmişti. Fin pilotun, bu ihtimalin ortadan kalmasının ardından, her ne kadar rallide cok fazla kaza yaptığı ve yeterince hızlı olmadığı eleştirileri yapılsa da, WRC'ye devam etmesi bekleniyor. Fransız L'Equipe gazetesine konuşan Raikkonen, "Ralli, Finlandiya'da ulusal bir spor gibidir" ifadelerini kullandı. Raikkonen, "Tum buyuk pilotları takip ederek buyudum. Bu sporu denemeyi hep istemişimdir. Bu konudaki kararım, aceleyle alınmış bir karar olmadı" dedi. Fin pilot, "Gectiğimiz sezon sonunda onume boyle bir fırsat cıktı, ben de bunu değerlendirdim. Ralliden gercekten buyuk keyif alıyorum" diye konuştu. Raikkonen ayrıca, "Cok az sayıda kişi bu seviyede ralli yapma şansına sahip. Bu yıl oğrendiğim her şeyi pratikte uygulamak istiyorum" dedi. TurkiyeF1.Com __________________