Fernando Alonso, Red Bull Racing cifti Mark Webber ve Sebastian Vettel'in, şampiyonluğunu engellemek icin işbirliği yapıp yapmayacağını duşunurek enerjisini boşa harcamayacağını soyledi.
|
İspanyol pilotun ucuncu kez şampiyon olabilmesi icin ikinci olması veya Webber'in kazanamaması durumunda podyumun son basamağına cıkması yeterli olacak. Vettel'in Webber'e yardım edip etmeyeceği konusu gunlerdir gundemi meşgul ederken, Alonso, Red Bull ciftinin ne yapacağıyla ilgilenmediğini ifade etti. Red Bull'un durumuna ilişkin duşunceleri sorulan Alonso, "Pazar gunu oğleden sonra olacakları duşunerek enerjimin yarısını harcamayacağım" cevabını verdi. Alonso, "Hafta sonuna uygun şekilde hazırlanmak icin Cuma ve Cumartesi gunu yapılacak cok şey var. Bizim icin kesin olan şey, yarısı kazanmak veya ikinci bitirmek. Hedefimiz de bu. Bunun başarılabileceğini duşunuyorum" dedi. Alonso, "Yarışı kazanmak veya ikinci olmaktan başka yapabileceğimiz birşey yok. Yarından itibaren Pazar gunune kadar yapacağımız hazırlıklarla amacımız bu hedefe ulaşmak olacak" diye konuştu. İspanyol pilot, "Cumartesi gunu ilk sırada yer almak mumkun. Pole pozisyonu olursa cok guzel olacak. Yarıta ise tek hedefimiz birinci veya ikinci olmak. Birinci ve ikinci olamazsak, diğerlerinin pozisyonlarına bakacağımız da bir gercek" değerlendirmesinde bulundu. Şampiyon olamaması halinde cok fazla uzulmeyeceğini de soyleyen Alonso ayrıca, "Genelde son anda kaybettiğinizde uzulursunuz. Ancak benim bu sezon hayal kırıklığı yaşamak icin bir sebebim yok. Son iki yılda son seans mucadelesi icinde oldum. Ferrari de 2009'da zor bir yıl gecirdiğinde dereceler oyleydi" dedi. TurkiyeF1.Com __________________