Virgin Galactic’e ait uzay turizm gemisi deneme ucuşunda duşmesi hayal kırıklığı yaratırken, uzay turizmi icin rezervasyon yaptıran unlulerden Ahu Aysal ve Ali Şen ne duşunuyor?

İngiliz işadamı Richard Branson’un şirketi Virgin Galactic’e ait uzay turizm fuzesi olan ‘SpaceShipTwo’un (Uzay Gemisi 2) test ucuşunda kaza yapıp duşmesi, uzay turizminin geleceğinin yeniden sorgulanmasına neden oldu. 2015 yılında uzay turizmine başlamayı planlayan şirket sitesinde ‘ucuştan vazgecmek isteyenlere parasını iade edeceğini’ acıklarken, Turkiye’den uzaya gitmek isteyenler son gelişmelerden etkilenmemiş gorunuyor.

MERAKI DEĞİŞMEDİ

Virgin gibi uzaya turist taşıyacak bir diğer firma olan Hollanda merkezli Space Expedition Curacao’nun (SXC) Turkiye temsilciliğini yapan VIP Turizm’in Yonetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinccioğlu, 100 bin dolarlık seyahatler alan 8 Turk’un seyahat planlarında şimdilik bir değişiklik olmadığını soyledi. Uzaya gitmeyi planlayan cesur Turklerin icinde Unal Aysal’ın eski eşi Ahu Aysal da bulunuyor. Biz de Aysal’a ulaşarak, son kazanın kendisini korkutup korkutmadığını sorduk. Kazayı duyduğunu dile getiren Aysal, “Ancak ben bu seyahati cok istediğim icin kendimden de cok eminim. Bu tur olaylar beni etkilemez. Ben hicbir şeyden korkmam” yanıtını verdi. Seyahate ilk karar verdiğinde en cok merak ettiği şeyin uzayda seksin nasıl olduğu yonunde demec veren Aysal, “HÂl uzayda yercekimsiz ortamda seks nasıl olur merak ediyorum. Bunca yıldır bu değişmedi. 2015 Mayıs’ta gideceğim” dedi.

VIRGIN’DEKİ 1 TURK DE BİZE GELEBİLİR

VIP Turizm’in Yonetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinccioğlu, “Şu ana kadar bizi arayıp iptal eden yok. Virgin firmasından yer ayırtanların buradan kacabileceğini duşunuyoruz. Bu cercevede Turkiye’den Virgin ile uzaya bir Turk yatırımcının gideceğini oğrenmiştik. Bu kişi ile temasa gectik. Onu da bizim tarafımıza cekmeye calışıyoruz” ifadelerini kullandı.

"İLK 10’U GORUP GİDERİM"

Turkiye’de uzay yolcusu olarak adı gecen bir başka isim de Fenerbahce’nin eski başkanı Ali Şen. Ahu Aysal icin “Cesur kadın” ifadesini kullanan Şen, “Gidip eğitimlerini aldı. Ben ise şirketin California’daki uretim ussunde yapılacak deneme ucuşlarından 10 seferi gorup gideceğimi soyledim. Bu yılın sonunda ucuşlar başlayacak. İlk 10’u gorup kendimi sağlama alıp ondan sonra gitmek istiyorum. Uzaya gitmek benim icin ayrı bir macera olacak” diye konuştu.

KAYNAK