Michael Schumacher: ''Eleştirileri hak ettim''
Spor Haberleri0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Michael Schumacher: ''Eleştirileri hak ettim''
-
17-10-2019, 18:49:27Michael Schumacher, sıkıntılı bir donuş yaptığı 2010 sezonundaki performansına yonelik eleştirileri kabul ettiğini belirterek, bunların motivasyonunu azaltmak yerine kendisini başarılı olma yolunda isteklendirdiğini soyledi. 7 kez dunya şampiyonluğu yaşayan Alman pilot, uc yıllık aranın ardından pistlerdeki ilk sezonunda podyum finiş bile yapamamış, takım arkadaşı Nico Rosberg'in de golgesinde kalmıştı. Pistlere donuşunu acıklamasının yıldonumu munasebetiyle kişisel websitesine koyduğu mulakatında, medyanın yonelttiği eleştirilerin kendisi icin problem olmadığını ifade etti. "Eleştirilerle de pekala yaşayabilirim, bunları ayırtmak etmek zorundasınız, o zaman ilerlemenizi sağlayabilirler" yorumunda bulunan Schumacher, "Burada en onemli olan şey, bu takımda inşa ederek ortaya cıkardığımız şeyden buyuk keyif alıyor olmam. Bu, başarının en guzel temelidir, cunku motivasyonunuzu sorgulamanız gerekmez" dedi. "Yeni sezonun başlamasını heyecanla bekliyorum" diyen Schumacher, Formula 1'e donuşunun zor bir surec olacağını tahmin ettiğini ancak bu sezon alınan sonucların kendisi icin de beklenmedik olduğunu ifade etti. Schumacher, "Bu yıl gercekten zorlu gecti, beklentilerimi karşılayan bir yıl oldu ancak sonuclar acısından beklentilerimi karşılamadı" dedi. Alman pilot, "Başarmak istediğiniz şeyler icin mucadele etmek zorundasınız, bu benim her zaman şiarım olmuştur. Mercedes, tum takım ve ben, harika bir takım inşa etmek icin birlikte calışıyoruz. Bu surecin kolay olmaması mucadeleyi daha da heyecanlı hale getiriyor" ifadelerini kullandı. Schumacher, "Hic birimiz, başarısızlıkla karşı karşıya kaldığımızda vaz gececek turde insanlar değiliz. Tam tersine bunlar bizi daha da kararlı kılıyor. Gectiğimiz yıllar icinde zorlukları sevdiğimi ve bunlarla başa cıkabildiğimi kanıtladığımı duşunuyorum. Geri donme kararımdan hicbir şekilde pişman değilim" dedi. Japonya GP ile birlikte sezonu yukseliş trendiyle tamamlayan Schumacher, gelecek sezon kazanmak icin mucadele etme şansının kendisini heyecanlandırdığını kaydetti. Mercedes pilotu, "Sezonu olumlu duygularla tamamladık. İşler olumlu yonde gitmeye başlıyordu. Fiziksel olarak da sezon benim icin cok zor gecmedi" dedi. TurkiyeF1.com __________________