Mirko Bortolotti Ferrari'den ayrılsa da pes etmiyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Mirko Bortolotti Ferrari'den ayrılsa da pes etmiyor
-
17-10-2019, 18:49:24Genc İtalyan pilot Mirko Bortolotti, bir yıl icinde iki pilot gelişim programından cıkarılmasına rağmen ruyalarından vazgecmediğini ifade etti. Once Red Bull'un pilot programından cıkarılan Bortolotti, gectiğimiz hafta da, GP3'deki zayıf performansı sebebiyle Ferrari Pilot Akademesi'nin desteğini kaybetmişti. 2008'de Fiorano'da en hızlı pist derecesini kaydetmesiyle dikkatleri uzerine ceken İtalyan pilotun ismi daha sonra Toro Rosso ile gecmiş, ardından Felipe Massa'nın sakatlandığı gectiğimiz yıl yarış koltuğuna gecmek istemişti. Ferrari Pilot Akademesi'nden ayrılmasının kendisi icin beklenmedik bir gelişme olduğunu ifade eden Bortolotti, "Hayal kırıklığı icindeyim. Test muhendisleri, iyi geri bildirimlerde bulunduğumu soyluyor. Preformansımdan ve calışmamdan her zaman mutlu oldular" dedi. 20 yaşındaki İtalyan pilot, "Durust olmak gerekirse, touring veya spor otomobillerde kariyer yapmaya duşunmekteyim. Ben bir yarış pilotuyum, hayal dunyasında gezinen biri değil" ifadelerini kullandı. Bortolotti ayrıca, "Diğer taraftan, hala hedefime ulaşmak icin calışıyorum ve vazgecmeyeceğim. Formula 1'deki onemli kişilerden (aldığım) bu cesaret beni oldukca motive ediyor" dedi. TurkiyeF1.com __________________