Robin Frijns, ABB FIA Formula E Şampiyonası'nın Marakeş yarışında Jerome D'Ambrosio'ya karşı son turda atak yapmadığı icin uzgun olduğunu ancak Virgin Racing'e puan kazandırmasının daha onemli olduğunu soyledi. Frijns, Marakeş ePrix'sinde BMW suruculeri Antonio Felix da Costa ve Alexander Sims'in temas yaşamasının ardından Mahindra surucusu D'Ambrosio'nun arkasına gelmişti. Son turda guvenlik aracı cıkarken aralarında 0.909 saniye vardı ve finiş cizgisini gectikleri zaman fark 0.143 saniyeydi. Son turda D'Ambrosio'ya karşı atak yapmayan Frijns, bundan pişmanlık duyup duymadığı sorusuna, "Evet, oyle." "Ben bir yarış pilotuyum. Dunyayı ikinci olmak icin gezmiyorum. Ben bir kazananım." "Pişmanlık duyduğuma eminim, ama ne yaptıysam takım icin yaptım. Takım icin değerli puanlar aldık ve Riyad'dan sonra ihtiyac duyduğumuz şey tam olarak buydu. En tepede yer alacağımız zamanlar da gelecek." yatını verdi. Frijns, son turda D'Ambrosio'ya karşı atak yapmaya hazırlandığını soylerken, sozlerine şoyle devam etti: "Atak icin her şey hazırdı. Jerome oldukca temkinli davranıyordu." "Bir noktada 'Onuncu virajda iceriye dalayım mı?' diye duşundum. Sonrasında ise iyi bir pozisyonda olduğumu ve bu yuzden Jerome'a karşı sert bir hamle yapmamam gerektiğini duşundum." "Doğrusu bu tarz şeyler yapmamanın ve sadece sahip olduğumuz puanları toplamanın sezonun başlangıcı icin akıllıca olduğunu duşunuyorum." "Elbette denemediğim icin uzgunum. Ancak takımla ilk kez bu pozisyondaydık ve bu puanları finişe getirmenin, yarışı bitirememe riskinden daha değerli olduğunu duşundum." "Eğer sezonun yarısındaysak ya da sezonun dortte ucundeysek ve durum aynıysa yahut son yarışsa, tabii ki eğer şampiyonluk icin savaşmıyorsam o zaman kesinlikle deneyeceğim." Frijns ve Bird, Marakeş'teki sonucların ardından Virgin'e 2019'daki ilk puanlarını getirmiş oldular. Audi suruculerinin onunde podyum gormelerini de yorumlayan Frijns, "Tabii ki iyi hissettiriyor cunku kime sorarsanız sorun, Audi'nin ana yarışmacı olacağını soylerler. Kağıt ustunde aynı araca sahip gibi gorunuyoruz ve belki biz biraz daha iyi bile olabiliriz. Bu iyi bir şey, umarım değişmez." dedi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Frijns, son turda D'Ambrosio'ya atak yapmadığı icin uzgun