Nico Rosberg, Sebastian Vettel ve Charles Leclerc arasındaki mucadelenin 2007 yılındaki Fernando Alonso ve Lewis Hamilton arasındaki mucadele gibi olacağını duşunuyor. Fernando Alonso, cifte şampiyonluğun ardından 2007'de McLaren'a gecmiş ve caylak pilot Lewis Hamilton'ın takım arkadaşı olmuştu. Ancak ikili pek anlaşamadı ve pek cok olaydan sonra Alonso takımdan ayrıldı. Bununla birlikte Sebastian Vettel, 2015'ten bu yana yarıştığı Ferrari'de ilk kez farklı bir takım arkadaşıyla yarışacak. Vettel'in yeni takım arkadaşı olan Charles Leclerc, caylak yılında harika bir performansa imza attı ve buyuk beklentilerle İtalyan takıma gidiyor. 2016'da Hamilton'ı yendikten sonra emekli olan Rosberg, "Eğlenceli bir mucadele olacak. Bunun icin gercekten sabırsızlanıyorum. Melbourne yarışını iki Ferrari surucusu arasındaki savaşı gormek icin izleyeceğim. Leclerc cok guclu bir pilot. Diğer tarafta Vettel oldukca zor bir sezonu geride bıraktı. Eğer odaklanmak ve Ferrari'nin lideri olarak kalmak istiyorsa 2019'da her şeyini vermek zorunda kalacak. Artık Leclerc gibi cok daha sert bir takım arkadaşı var. Raikkonen'den farklı olacak, daha zor olacak. Leclerc sezon boyunca Vettel'e cok fazla baskı uygulayacak." "Bu acıdan Leclerc ve Vettel bana Alonso ve Hamilton'ı hatırlatıyor. Birisi tecrubeli ve eski dunya şampiyonu, diğer ise hırslı ve agresif bir caylak. Pek cok acıdan Alonso ve Hamilton'a benziyorlar. Fakat bir fark var; Vettel, Alonso gibi değil. Leclerc ise Lewis gibi savaşcı değil. Agresifliği o kadar yuksek değil." "Kimin kazanacağını bilmiyorum ama Vettel bu mucadeleyi kazanmak istiyorsa hata yapmamak zorunda. 2018 gibi bir yıl gecirirse mucadeleyi kazanamaz." "Gecen yıl Vettel kazanacak sanmıştım ve başlangıcta doğru yolda gibiydi. İlk yarışları gorunce Ferrari'yle şampiyon olacağından emindim. Sonra Mercedes giderek hızlanmaya başladı ve sezon ortasından itibaren mukemmeldi. Diğer tarafta Ferrari giderek yavaşladı ve cok fazla hata yaptı." "Ferrari'de yanlış giden şey neydi? Bence hem Vettel hem de takım hatalar yaptı. Pilot hataları vardı, stratejik hatalar vardı ve aracın gelişiminde teknik anlamda sorunlar vardı. Ek olarak takımdaki ilişkilerin yonetimi acısından da hatalar oldu. Tum bunlar birleşti ve ortaya cok buyuk bir puan farkı cıktı." "Vettel yaptıklarına donup bakmalı, Lewis'e karşı ortaya koyduğu mucadeleden deneyim kazanmalı. Şimdi neler olduğunu biliyor. Aynı zamanda tekerlek tekerleğe savaşlarda yaşadığı tum bu şeyleri anlamalı. Hamilton'ın nasıl davrandığını ve baskıya nasıl tepki verdiğini gormeli. Artık onu daha iyi tanıyor. Onunla yuzleşmeyi oğrenmeli, Formula 1 aynı zamanda bir sinir ve psikoloji savaşıdır." "Lewis zihinsel anlamda Sebastian'dan daha iyiydi ama bu pek bir anlam ifade etmiyor. Vettel kendine guvenen bir surucu, bence daha fazlasını yapabilecek potansiyeli de var. Fakat bazen kendine aşırı inanıyor. Bu da beni endişelendiriyor. Birisi yeteneklerine cok fazla guveniyorsa, tutumunu değiştirmeye hazır değil demektir. Beni korkutan şey bu; yaklaşımını değiştiremiyor. Bu da tekrarlara yol acıyor." "Diğer tarafta muhendislerle calışma yeteneği Hamilton'da değil, Vettel'de var. Ayrıca Vettel'in kıskanılacak bir ailesi ve oldukca basit bir hayatı var. Bu onu odaklı kılıyor. Bu uzun vadede Formula 1'in yoğun dunyasında size yardım edebilir veya tam tersi durumlarda baskı altında bırakabilir. Sizi hem fiziksel hem zihinsel anlamda etkileyebilir." dedi
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Rosberg: Vettel/Leclerc bana Hamilton/Alonso mucadelesini hatırlatıyor