Carlos Sainz Jr, McLaren'ın 2019'da bir adım atacağını kabul etmesine karşın, kısa vadede buyuk başarılar beklememeleri gerektiğine inanıyor. McLaren'ın podyum ve galibiyet hasreti her gecen yıl buyurken, 2018 sezonunun ardından cifte dunya şampiyonu Fernando Alonso'nun takımdan ayrıldığı ve emekli olduğu acıklandı. McLaren gecen yıl takımlar şampiyonasını altıncı sırada tamamlamasına karşın, coğu kesim bunun Alonso'nun harika performansı sayesinde mumkun olduğunu duşunuyor. MCL33 aerodinamik anlamda iyi bir arac değildi ve McLaren uzun analizlerin/testlerin ardından sorunun tam olarak ne olduğunu bulmuş gibi gorunuyor. Zak Brown, 2019 aracının gecen yıldan daha farklı ve iyi bir arac olduğunu soylemişti. Ancak Sainz, tedbirli davranıyor ve zamana ihtiyac duyduklarını soyluyor. "McLaren'ın sahip olduğu cok net bir plan var; ait olduğu yere geri donmek. Umarım yakın zamanda bunu başarabiliriz. Bu kazanan takımlardan birisi. Yine de bunun uzun vadeli bir plan olduğunu unutmamak gerekiyor, duygularımızı kontrol etmeli ve heyecan yapmamalıyız." "Takım olarak cok fazla calışmamız gerekiyor. Gecen yılki McLaren, olması gereken yerin cok uzağındaydı. Ama şimdi daha iyi ve daha guclu bir takım olabilmek icin ne yapmamız gerektiğini anladık." McLaren, James Key, Pat Fry ve Andreas Seidl gibi isimlerle anlaştı. Sainz, "Anlaşma yapılan pek cok insan var. Hepsi de kilit isimler. James Key bunlardan birisi, Seidl mesela oyle. Onlar cok onemliler. Bu yuzden takımın gelişmek icin caba gosterdiğini gorebiliyoruz." "Takımdaki muhendislerin coğuyla tanıştım, hepsi cok yetenekli. Onumuzdeki iki yıl icinde cok iyi planlara sahip olduğumuzu soyleyebilirim. Umarım bu planla yavaş yavaş zirveye ulaşacağız." dedi. Sainz, takımın gelişimine yardım edebilmek icin buyuk oranda Britanya'da vakit gecireceğini soyledi. "Bu yıl Britanya'da cok daha fazla zaman gecireceğim. Onumuzdeki iki yıl icin gercekten cok adanmış durumdayım. Coğu zaman pazartesi ve perşembe arası Britanya'da olacağım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz, McLaren'ın Kısa Vadede Başarılı Olmasını Beklemiyor