Jacques Villeneuve, Esteban Ocon'un Formula 1'de Mercedes sayesinde mucadele ettiğini kabul ediyor, fakat artık genc surucunun kariyerine engel olduğunu duşunuyor. Mercedes, genc surucu programına oldukca başarılı suruculeri alıyor ancak şimdiye kadar genc surucu programında yetişen hicbir pilot Mercedes fabrika takımında yarışamadı. Pascal Wehrlein, DTM'deki şampiyonluğun ardından F1'e adım attı ancak iki yıl boyunca F1'de yarışmasının ardından surucu programından cıkartıldı. Diğer tarafta Esteban Ocon, alt kategorilerde harika başarılar yakalayıp Mercedes sayesinde F1'e adım attı ve Force India ile gecirdiği iki yılın ardından koltuğunu kaybetti. Fransız surucu yeni sezonda Mercedes'in ucuncu pilotluğunu yapacak. Normalde McLaren, Renault ve Red Bull genc surucuyle ilgilendiler ancak Mercedes'le olan anlaşmasından oturu Fransız surucuye teklifte bulunmadılar. 1997 dunya şampiyonu Villeneuve, "Esteban Ocon, Formula 1'de yarıştıysa bu Mercedes sayesinde oldu. Ama Mercedes, aynı zamanda onun başka bir yere gitmesini de engelliyor." "Ortaya para koymadan veya butce oluşturmadan birkac yıl boyunca Formula 1'de mucadele edecek kadar şanslıydı. Bu onun icin iyi ve gercekten şaşırtıcıydı. Bence olumsuz olmak yerine bundan gurur duyması ve minnettar olması gerekiyor." dedi. Villeneuve, artık F1'de yetenekten cok paraya bakıldığını soyledi. "Bugun finansal desteğin surucunun sahip olduğu yetenekten daha onemli olduğunu goruyorum." "Birkac yıl boyunca pistlerdeydim ve işlerin nasıl gittiğini gorebiliyordum. Bu durumu yakından takip ettim, belki de bunun sebebi cocuklarımın olması." "Coğu zaman ebeveynleri geliyor ve 'oğluma yardım etmek icin ne yapmam gerekiyor?' diye soruyorlar. Ben de onlara 'Ona başka bir şey yapmasını soylemelisin' diye cevap veriyorum." Elbette bu korkunc bir cevap ama yalan soylemiyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Villeneuve: Mercedes, Ocon'u Hem Destekliyor Hem Engelliyor