Nick Heidfeld, eski takım arkadaşı Robert Kubica'nın Formula 1'e donecek olmasından mutlu olduğunu soyledi. 41 yaşındaki Heidfeld, Formula 1'de 13 podyum ve 1 pole pozisyonu almasına rağmen hic yarış kazanamadı ve 2011 yılında Formula 1'den ayrıldı. Heidfeld, 2006-2009 yılları arasında BMW'de Robert Kubica ile birlikte mucadele etmişti ve ikilinin performansı oldukca benzerdi. Kubica, 2010 yılının ardından ralli kazası yaptı ve Formula 1'e zorunlu olarak veda etti. Kubica'dan boşalan koltuğu Heidfeld gecti ve beklenen performansı gosteremeyince takımdan gonderildi. Kazadan sonra Kubica ile iletişime gecemediğinden bahseden Heidfeld, Polonyalı surucunun Formula 1'e donecek olmasının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. "Yaptığı buyuk kazanın ardından onunla iletişime gecmeye calıştım ancak başarılı olamadım. Ama diğer insanların da aynı sorunu yaşadığını duydum, bu yuzden bunun icin onu suclamıyorum." "Boyle bir olaydan sonra aklından gecen şeyleri, neler hissettiğini ve uzerinizdeki baskının ne kadar yuksek olduğunu tahmin etmek cok zor." "Formula 1'de, onunde oldukca buyuk bir kariyer vardı ve aniden her şey bitmiş gibi gorunuyordu..." "Fakat inanılmaz bir cabayla şimdi geri donmeyi başarıyor. Bu gercekten etkileyici. Bu yuzden onun icin en iyisini diliyorum." Heidfeld, bu yıl Mahindra Formula E takımının ucuncu pilotluğuna getirilmişti. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kubica'nın Donuşu Heidfeld'i Mutlu Etti