Sebastian Vettel, pole pozisyonundan kazandığı Japonya Grand Prix icin “inanılmaz bir gun” nitelemesinde bulundu. Bu sabah erken saatlerde gecilen sıralamalarda ilk cebi kapatan Red Bull’da Vettel, takım arkadaşı Webber ile arasındaki puan farkını da 14’e duşurmuş oldu. Takımın hafta sonu performansını oven Alman pilot, “İnanılmaz bir gun. Sabah kazandığımız pole pozisyonu, oğleden sonra da devam etti, muthişti” dedi. Red Bull’un Suzuka’daki başarısının takım uyelerinin ozverili calışmasıyla mumkun olduğunu soyleyen Vettel, “Cok sıkı calıştılar, buyuk bir coğunluğu Perşembe gununden Cumartesi’ye kadar uyumadılar bile” diye konuştu. Vettel, “O yuzden bugunku sonucu hak ettiler. Acıkcası pist, yuksek hızda gecilen virajları ve aracın gittikce hafiflemesiyle neredeyse tam bize gore cizilmiş gibi” değerlendirmesinde bulundu. Japonya’da ikinci kez kazanmaktan mutlu olduğunu dile getiren Vettel, “Bundan gurur duyuyorum. Burası ozel bir deneyim” dedi. Mark Webber’le arasında sadece bir saniyelik fark olmasına rağmen takım arkadaşını kontrol altında tutmayı başardığını soyleyen Vettel, “Basmaya calıştı ancak ben de sollamanın kolay olmadığını biliyordum” diye konuştu. TurkiyeF1.Com __________________