Jenson Button, Suzuka’da rakiplerinin opsiyon lastikleriyle start aldığı Japonya Grand Prix’nin buyuk bir bolumunu sert lastiklerle gecmesinin doğru bir strateji olup olmadığını sorguladı. Yarışı Red Bull cifti ve Fernando Alonso’nun arkasında dorduncu sırada tamamlayan İngiliz pilot, sadece, vites kutusu problemi yaşayan takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı gecebildi. BBC’ye konuşan Button, “Diğerlerinin yarışın başında yumuşak lastiklerde sıkıntı yaşayacağını duşunmuştum ama oyle olmadı. Fernando’yu zorlama imkanı bulamadım. Lewis de tam arkamdaydı” dedi. Button, “Verilere bakmamız lazım ancak muhtemelen herkes pite girerken dışarda kalmak yanlıştı, diğerlerini takip etmemiz gerekirdi ama bunu yapmadık” şeklinde konuştu. Yarışın son bolumunde yumuşak lastiklere gecerek harika sonuclar aldıklarını soyleyen Button, aracın yol tutuşunun arttığını belirterek, “Cok hızlıydım. Ancak Red Bull’ları ve Ferrari’yi mağlup edecek kadar hızlı değildim, bu mumkun olmadı” dedi. TurkiyeF1.Com __________________