Hamilton finiş gorduğu icin rahatladı
Spor Haberleri0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton finiş gorduğu icin rahatladı
-
17-10-2019, 18:43:11eLwis Hamilton, kabus gibi gecen bir hafta sonunun ardından finişi gorerek yarışı beşinci sırada bitirmiş olmaktan dolayı rahatladığını soyledi. Once Cuma antrenmanlarının ilk bolumunde kaza yapan İngiliz pilot, dun vites kutusu değişikliği nedeniyle 5 sıra grid cezası almış, buna rağmen yarışta da vites kutusu problemi yaşamıştı. Mucadelenin son bolumunde vites kutusundaki sorundan dolayı ucuncu kez ust uste yarış dışı kalkmaktan korktuğunu soyleyen Hamilton, puansız donmektense finiş gormenin olumlu olduğunu dile getirdi. Hamilton, “İyimser olmanız lazım, ancak samimi olmak gerekirse finiş goreceğimi duşunmuyordum. Vites kutusundan cok fazla ses geliyordu, o yuzden daha fazla problem cıkmaması icin cok fazla vites değiştirmemeye calıştım” dedi. Hamilton, “Arkamdakilerle arada epey bir boşluk vardı, o yuzden kaybedebileceğim zamanım vardı” diye konuştu. Bununla birlikte kendisi ve takımı adına hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden İngiliz pilot, “Puan alabilmek icin herşeyi yapıyoruz. Cuma gunu benden kaynaklanan buyku bir hata oldu. Sonrasında vites kutusu değişikliği. Ondan sonra (yeni) bir tur kırık vites kutusu, ucuncu vitesi kullanamadım, dolayısıyla sadece dort ve yedinci vitesleri kullanabildim” dedi. “Uzun zaman sonra ilk kez yarışı bitirdiğim icin mutluyum” diyen Hamilton, şampiyonluk umudunu canlı tutmaya devam edeceğini soyledi. McLaren pilotu bununla birlikte şampiyonluk şansının oldukca zayıfladığnı da kabul etti. Hamilton, “Onumuzde uc yarış, 75 puan var. Fakat bu rakiplerim duzenli olarak puan almaya devam ediyorlar. Yarış dışılar olur mu bilemiyorum ancak cok, cok zor. Fakat biz basmaya devam edeceğim” dedi. TurkiyeF1.Com __________________