Heikki Kovalainen 12. sırada bitirdiği Japonya GP'sinin ardından takımını ovdu ve sonucu 'inanılmaz' olarak nitelendirdi. arno Trulli de 13. sırada finişe ulaşınca Lotus GP kariyerindeki en iyi sonucu almış oldu. Kovalainen takımlar şampiyonasında 10. sırayı sağlama alan takımı Lotus'a ovguler yağdırdı. 'Cok dehşet bir yarıştı ve ben, Jarno ve takım icin harikaydı. Yumuşak lastiklerle başlama kararı aldık ve bu bir kumardı. Guvenlik aracı girdiğinde ise Trulli, HRT'ler ve Glock gibi pite girmedik.' 'Hedefim pitstop vaktim gelene kadar arkadakilerle makul bir fark acmaktı ve bunu başardım. Sert lastiğe gectikten sonra arac cok daha kontrollu bir hale geldi ve surmek cok keyifliydi.' 'Tempomuz inanılmazdı. Boyle bir pisttte sadece bir kez tur bindirildik. Tum takım icin inanılmaz bir gun ve artık 10. sıraya bir adım daha yaklaştık. Zaten takımın ana hedefi sezonu 10. sırada bitirmek.' Trulli de takım arkadaşı gibi yarıştan memnun ayrıldı. 'Tum takım icin harika bir gun. Bu sonuc tum takımı memnun etti ve Heikki'ye tebrikler, harika bir yarış cıkardı. Guzel bir start aldım ve guvenlik aracı periyodunda pite girerek ana lastiklere gectim.' 'Pitten Yamamoto'nun ardında cıktım ve direk ensesine yapıştım. Onu rahatca gectim ve ardından Heikki'ye yetişmeye calıştım. İkimizde guzel bir yarış gecirdik. Son turlarda hidrolik problemi yaşamama rağmen aracı bitiş cizgisine getirmeyi başardık. Yani hedefimize ulaştık.' TurkiyeF1.Com __________________