Formula 1 şampiyonu coşkuyla karşılandı !
Spor Haberleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Formula 1 şampiyonu coşkuyla karşılandı !
-
17-10-2019, 18:41:32Formula 1 tarihinin en genc şampiyonu Sebastian Vettel, memleketinde coşkuyla karşılandı. Formula 1 tarihinin en genc şampiyonu Sebastian Vettel, memleketi Heppenheim'da onbinlerce hayranı tarafıradn coşkuyla karşılandı Sezonun 19'uncu ve son yarışı Abu Dhabi Grand Prix'ini kazanarak 2010 yılı Formula 1 Dunya Şampionu olan Sebastian Vettel, memleketi Heppenheim'da adeta krallar gibi karşılandı. Formula 1'in 23 yıl 4 ay ve 11 gunluk yaşla en genc şampiyon pilotu olarak da tarihe gecen Vettel'i onbinlerce kişi buyuk bir coşkuyla karşıladı. 26 bin nufuslu kasabanın uc dort katı fazla sayıda Formula 1 hayranı "Sebastian, Sebastian" sloganları atttı. Formula 1 Dunya Şampiyonası'nın efsane pilotu Michael Schumacher'in varisi olarak gorulen Sebastian Vettel, şampiyonluğu kazandıktan bir hafta sonra geldiği Heppenheim'da, "Gozlerime inanamıyorum. Doğrusu bu kadar kişinin beni karşılayacağnı beklemiyordum. Heppenheim'lı olmaktan gururluyum, sizlere cok teşekkur ederim" dedi. Konuşurken goz yaşlarını tutamayan Vettel, "İnanılmaz. Cok teşekkurler, hepinizi cok ama cok seviyorum" diye konuştu. Vettel'e Hessen Eyaleti Uyum Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Jorg Uwe Hahn, Heppenheim Kaymakamı ve Heppenheim Belediye Başkanı tarafından hediyeler verildi. Gorkemli karşılama oncesi belediye şeref defterine Vettel, "Heppenheim'ı cok seviyorum" yazısını yazdı. Sporx __________________