Gectiğimiz sezon 19 yarışla, Formula 1 tarihinin en uzun takvimine eşit sayıda grand prix gecilmişti. 2011'de ise bu sayı 20 olacak. ABD ve Rusya da, yakın gelecekte takvime girmeye hazırlanıyor. Frank Williams gectiğimiz gunlerde yaptığı bir acıklamada bu duruma işaret ederek, cok gecmeden 22 yarışlık bir takvimi karşılarında bulabileceklerini dile getirmişti. Alman Welt gazetesine konuşan Mosley, "Şahsen bana gore, yarış sayısı cok fazla" yorumunda bulundu. Grand prixlerin sayısındaki artışın bir sure sonra hafta sonlarını F1'e ayıran insanlara yorgunluk vereceğine dikkat ceken Mosley, "Ardından insanlar aradaki bazı yarışları atlamaya başlayacaklar, kısa surede bu bir alışkanlık haline gelecek. TV ratingleri aısından da bir kartopu etkisi gosterebilir" dedi. F1 takım butcelerinin hala cok yuksek olduğunu kaydeden Mosley, "2008 Ocak ayında maliyetlerin duşurulmemesi halinde, problem yaşayanların sadece kucuk takılar olmayacağını soyledim. Daha sonra ise Honda, BMW, Toyota ve Renault'nun gittiğini gorduk, cunku butceleri cok fazlaydı" diye konuştu. Bu hakikatin hala gecerli olduğunu vurgulayan Mosley, "Bu beni endişlendiriyor. Kısa donemde bir kriz riski sozkonusu. Bu yıl harika bir sezon olarak gecirildi, ancak gelecek kasvetli gorunuyor" ifadelerini kullandı. Mosley, "2011'de yarışmak icin 100 milyon dolara ihtiyacınız var, bunun yuzde 30, 40'ı Bernie Ecclestone'dan, diğer yuzde 20, 25'i de sponsorlardan veya pilotlardan gelir. Bu durumda olan 6 takım, paranın geri kalanını nasıl bulacaklarını merak ediyorlar" dedi. Mevcut takımlardan 2 veya 3'unun daha Formula 1'e veda etmesinin yuksek bir olasılık olduğunu belirten Mosley, kucuk butcelere sahip, rekabet gucunden yoksun takımların gride girmesine izin vermesinden dolayı yapılan eleştirilere de cevap verdi. Mosley, "Ben oyle duşunmuyorum acıkcası. Bu takımların kendilerini geliştirmeleri icin zamana ihtiyacları var" dedi. Mosley, yeni takımların kendilerini rekabetci hale getirmek icin buyuk bir caba icinde olduklarını ifade etti. TurkiyeF1.com __________________