Maverick Vinales, Yamaha'dan 2019 MotoGP motosikletinin daha kucuk olmasını talep ettiğini, cunku mevcut M1'in kendisi icin cok buyuk olduğunu soyledi. Vinales, Yamaha surucusu olarak gecirdiği ilk iki sezonda kendisinden cok daha uzun olan takım arkadaşı Valentino Rossi'ye gore tasarlanmış motosikletle mucadele etmişti. Rossi 1.80 m ile gridin en uzun boylu suruculeri arasında yer alırken, Vinales sadece 1.65 m ile en kısa suruculerden birisi. Yamaha ile olan anlaşmasını 2020'nin sonuna kadar uzatan Vinales, Iwatalı markanın kendisine daha fazla uyan bir motosiklet uretmesi gerektiğini soyledi. Motorsport'a konuşan Vinales, "En başından beri Yamaha'dan daha kucuk bir motosiklet istedim cunku şu ana kadar surduğum motosiklet benim icin gercekten cok buyuktu." "Suzuki'nin bana cok iyi şekilde uyduğunu hatırlıyorum. Onun her yerine yetişebiliyordum, M1’e binince altımda gereğinden fazla motosikletim varmış gibi hissediyordum." "Motosikleti bir butun olarak değiştirmek zor, ancak motoru, bazı detayları ve aerodinamideki bazı şeyleri değiştirmeyi duşunursek fark cok onemli olabilir." dedi. Vinales, 2019'da yeni bir yarış numarasına sahip olacak ve takım şefi Raman Forcada'nın yerini alan Esteban Garcia ile calışacak. Eski 125cc şampiyonu Julian Simon da şu anda surucu kocluğunu yapıyor. Vinales, "Ramon Forcada'nın artık benimle calışmayacağının belli olmasının ardından işler pek de iyi gitmedi." "Kararım benim tarafımdan alındığı duşunuldu ancak tek taraflı bir karar değildi. Yamaha ile alınan bir karardı. Yaşadığımız gerginliğin gereksiz olduğunu duşunuyorum." "Teknik anlamda ondan daha iyi birisini bulmamız cok zor. Ama ayrılmasından sorumlu olan tek kişi benmişim gibi goruldum ve oyle değildi. Bu bize kotu zamanlar yaşattı." dedi. Vinales, zorlu 2018 sezonunun ardından takımdan teknik anlamda talep ettiği şeyler konusunda daha ısrarcı olacağını soyledi. "Yılın başında, teknik istek ve tercihleri belirtmek konusunda daha ikna edici olmalıydım. Orneğin, 2018'in başında 2016 motosikletini tekrar kullanmak istediğimde bunu yapmalıydım." "O anda yeterince inatcı değildim ve bunun bedelini odedim. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vinales: Yamaha MotoGP Motosikleti Benim İcin Fazla Buyuktu