McLaren Racing'in yeni pilotu Lando Norris, Stoffel Vandoorne'un tam olarak neden yavaş kaldığına dair bir fikri olmadığını soylerken, kendisinin elinden gelenin en iyisini yapacağını dile getirdi. Stoffel Vandoorne, 2017 ve 2018 yıllarında McLaren'da yarışmış ve beklentilerin altında kalmasının ardından takımdan gonderilmişti. Vandoorne alt kategorilerde harika sonuclar yakaladı ve kendisinden beklentiler cok yuksekti. Şimdi McLaren, bir diğer genc surucu Lando Norris'le yarışacak ve onun da tıpkı Belcikalı pilot gibi bir performans gostermesinden endişe ediliyor. Konu hakkında konuşan Norris, durumun boyle olmayacağına emin. "Doğrusu Stoffel'in probleminin tam olarak neyle ilgili olduğunu ya da neden maksimum performansını ortaya koyamadığını bilmek benim icin cok zor. Doğrusu sadece kendime bakıyorum." "Carlos beni ilk yarışta yenerse, nerede daha guclu olduğunu analiz etmeye calışacağım. Oğrenmek ve adapte olmak icin uzun bir sezonum olacak. Endişem yok. Ama en başından itibaren iyi bir konumda olacağımı duşunuyorum. Yani Stoffel gibi olmayacağım." Norris, McLaren ve Formula 1'deki ilk yılının iyi gececeğini duşunuyor. "Formula 1'de lastikler cok hassas. Hiper yumuşak lastik Meksika gibi pistlerde sadece bir tur sonra bitiyor. Kısa bir antrenman seansında duruma nasıl tepki vereceğini anlamanız zor oluyor. Ama bazı sebeplerden oturu Formula 1 aracında, Formula 2'den daha rahat hissettim. Limitlerdeyken daha rahatım, gelişmem gereken yerleri kolayca gorebiliyorum." McLaren'dayken iki surucu de farklı suruş stillerine sahipti. Bu yuzden kimin hangi virajda daha hızlı olduğunu gorme şansım oldu. Bu bana Formula 1'e hazırlanırken cok yardım etti. Ama Fernando bana aracın nasıl suruleceğini oğretmedi. Yani onun gibi surmeyeceğim. Her zaman farklı suruculerden bir şeyler oğrenebilirsiniz ve sonunda bir araya getirirsiniz." "Benden beklenen Carlos'u yenmem. Ama tam olarak neler olacağını soyleyemeyiz. Kış testlerini beklemeliyiz. İşlerin daha iyi olacağına eminim. Cabucak gelişmeli ve hatalardan kacınmalıyız." "Fabrikadaki pek cok insanla tanıştım. Şimdi fabrikadaki herkesi tanıyorum ve uyum icerisindeyim. Herkes birbirine cok guveniyor. Aracın nasıl geliştirilmesi gerektiğini biliyorlar. Gecen yıl soylediğim şeyler bunlardı ancak o gunden sonra aracı anlamak icin cok fazla caba gosterdik. Bu sorunları bir gecede cozemezsiniz. Bu yıl yarış kazanmayacağımıza eminim." "Şimdi rakiplerim de burada olacak. George ve Alexander ile aram iyi. Onlarla eğlenceli mucadelelerimiz oldu. Birlikte buyuduk ve şimdi Formula 1'e birlikte geciyoruz. Bu ozellikle İngiliz fanlar icin guzel. Pistte guzel mucadeleler vereceğimize eminim." "Ben pistte kirli şekilde surmem. Hatta pistte biraz arkadaş canlısıyım. Kartingdeyken hep iyi adamdım. Elbette olumlu ve olumsuz yanları var. Ama sonucta gerektiği zaman ben de kızabiliyorum. Ozellikle kendime karşı sinirleniyorum. Mesela sıralama turlarında hata yaptıysam kendime kızarım." Gunluk Gazeteler