Carlos Sainz, Renault’da Formula 1 pilotu olarak gercekleştirdiği gelişimin bu sezon McLaren’da kendisine yardımcı olacağını duşunuyor. Sainz, Renault koltuğunu Daniel Ricciardo’ya kaptırdıktan sonra McLaren ile iki yıllık bir anlaşma imzalamıştı. İspanyol surucu, 2018 sezonunun tamamını Renault ile gecirmeden once 2017’nin son dort yarışında da Fransız takım ile mucadele etmişti. Sainz, ‘’Renault’da yarışmak benim icin harika bir deneyim oldu ve benzer kaynakları olan McLaren gibi bir takıma gelmek bana yardımcı olacak.’’ ‘’Bu yılki deneyimin yanı sıra kendimi tanımaya da başlıyorum cunku sadece Toro Rosso'daki Carlos'u biliyorum, Toro Rosso ile sevdiğim şeyler, bir surucu olarak ihtiyacım olan şeylerdi.’’ ‘’Toro Rosso’nun iyi şeylerini Renault’da kullanmaya ve uygulamaya calıştım ve her iki takımdaki iyi şeyleri beraber kullanmaya calıştım.’’ ‘’Surucu olarak yapabileceğiniz bircok şey var ve bu yıl yaptıklarımla oğrendiğim şeyleri McLaren'a goturuyorum.’’ dedi. Sainz, aracın arka tarafındaki dengesizlik yuzunden ‘kafasının karıştığı’ senenin başlarında Renault’daki bazı problemleri cozmek icin calışmak durumunda kalmıştı. Sainz, bu surecin bir calışma ekibinin gucuyle tecrube etmenin son derece değerli olduğunu soyledi. Sainz, ‘’Bu yuzden Renault’yu ovuyorum. Ne zaman bir şey sorsam, onu not alıyorlardı ve bunun hakkında bir şeyler yapıp yapamadıklarına bakıyorlardı.’’ ’Bir surucu olarak, bir takımın sizin rahat hissetmenizi ve ellerinden gelenin en iyisini yapmak istediğini gormek bir ayrıcalıktır.’’ ‘’Bir takım olarak geliştik, onlar benim gelişmeme yardım ettiler, ben de onların gelişmelerine yardım ettim.’’ dedi. Gunluk Gazeteler