Bu sene Red Bull’a geciş yapan Pierre Gasly, 2019’da takımda Max Verstappen’in yanında '‘ikinci pilot’' olmayacağını soyledi. Red Bull’un genc surucusu Gasly, F1’deki ilk tam sezonunu 2018’de Toro Rosso ile gecirmiş ve sezonu 29 puanla 15’inci sırada bitirirken en iyi sonucunu Bahreyn’de dorduncu olarak almıştı. Fransız pilot 2019 icin Red Bull’a yukselirken, Renault’ya giden Daniel Ricciardo’nun yerini alacak. Gasly, Motorsport’a verdiği demecte, ‘’Onumuzdeki sezon griddeki en iyi suruculerin yanında olacağım ve bu harika bir meydan okuma.’’ ‘’Bu yuzden rekabetci olmak icin biraz zamana ihtiyacım var ama buraya ikinci surucu olmak icin gelmedim, istediğim bu değil ve bununla tatmin olmayacağım.’’ ‘’Kazanacak bir aracım varsa kazanmayı isterim. Eğer arac ilk beş icin yeterliyse o zaman da hedef ilk beş olur.’’ ‘’Ancak sonucta 2018, F1’deki ilk tam sezonumdu ve eminim ki daha da iyi olacağım cunku tecrube buyuk bir faktor.’’ ‘’Şu anda potansiyelime ulaşmadığımı biliyorum, ancak motivasyon kaynağım bu ve en kısa surede en iyi seviyeye yukselmek istiyorum.’’ dedi. Gasly, Verstappen’e karşı yarışacağı icin ‘’aşırı heyecanlı’’ olduğunu, ancak Red Bull'un sahip olduğu ‘İngiliz kulturu’ ile ‘rahat’ hissetmek icin zamana ihtiyacı olduğuna dikkat cekiyor. Gasly’nin ilk deneyimi İtalyan Toro Rosso takımıyla olmuştu. Gasly, ‘’Tabii ki takımda daha rahat olabilmek, araca, insanlara ve calışma şekillerine alışmak icin zamana ihtiyacım var.’’ ‘’Toro Rosso’dan Red Bull’a gelmek demek, farklı hedefler ve farklı kulturler demek. Red Bull’un kulturu daha İngiliz.’’ ‘’Bu tur şeyler zaman alan şeyler, ancak Max’in padoktaki en hızlı cocuklardan biri ve onunla beraber olacağım icin aşırı heyecanlıyım cunku oyunumu bu şekilde yukseltebilirim.’’ ‘’Gercekten heyecanlıyım ve başlamayı dort gozle bekliyorum ve nasıl performans gostereceğimi goreceğiz.’’ ‘’Ama tabii ki sezon ilerledikce kendimi geliştireceğimi soyleyebilirim.’’ dedi. Gunluk Gazeteler