TUI AG ile grubun İngiltere'deki şirketi TUI Travel'in birleşmesi, olağanustu genel kurulda hissedarlar tarafından onaylandı.

Almanya'nın Hanover şehrinde duzenlenen Olağanustu Genel Kurul Toplantısı'nda TUI AG ve TUI Travel PLC'nin birleşmesi resmen kabul edildi. Toplantıda bir araya gelen hissedarların buyuk bir bolumu Yonetim ve Denetleme Kurulları tarafından sunulan yasa tasarısına evet oyu kullandı. Birleşme icin gerekli olan direkt sermaye arttırılması onerisi yuzde 99.85 oyla kabul edilirken, hissedarların yuzde 99.58'i Denetleme Kurulu'nun uye sayısının 16'dan 20'ye cıkarılmasını onayladı.
Ote yandan TUI Travel PLC hissedarları, Londra'da gercekleştirilen Hissedarlar Toplantısı'nda bir araya gelerek, TUI Travel hissedarlarının her bir hisseleri karşılığında 0.399 oranında TUI AG hisselerine sahip olmalarını ongoren Konkordato Planı'nı oyladı. Plan yuzde 80 oyla kabul edildi. Yeni kurulan TUI AG'nin merkezinin Almanya olması belirlenirken, 130 ulkede yaklaşık 74 bin kişi istihdam edileceği kaydedildi. TUI Grubu, birleşmenin ardından dunya capında 35 milyondan fazla muşteriye hizmet sunacak.

Yuksek oy oranının, hissedarların birleşmenin sağlayacağı yararlar konusunda ikna olduklarının bir gostergesi olduğunu dile getiren TUI AG Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Klaus Mangold, "TUI AG ve TUI Travel hissedarları birleşmenin geleceği konusunda rotayı belirledi. Şu anda onemli olan Yonetim Kurulu tarafından sunulan planın hayata gecirilmesi. Birlikte calışarak, TUI Grubu'nda yeni bir donem başlaması icin beklenen sinerjinin yaratılması icin uğraşacağız. TUI olarak uluslararası turizmde liderlik koltuğunda oturmayı hedefliyoruz" dedi.

TUI AG CEO'su Fritz Joussen ise şunları soyledi: "TUI buyuk bir marka ve TUI hisseleri gelecek vadediyor. Bugun dunyadaki tum muşterilerimiz ve calışanlarımız icin cok onemli bir gun. Tur operatorlerimizin birleşmesi bize eşsiz bir pazar pozisyonu yaratıyor. Seyahatseverleri hayran bırakmayı, yeni muşteriler kazanmayı ve urun yenilikleri ile iş hacmimizi buyutmeyi planlıyoruz. Yeni TUI ile dunya capında 74 binden fazla kişiye iş olanağı sunacağız."

KAYNAK